Τα δύο χειρόγραφα μηνύματα του Τσίπρα προς τον κυπριακό λαό

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Κύπρο, μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

 


Ο Έλληνας πρωθυπουργός έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών το εξής:

«Με την ευχή και την ελπίδα να στηρίξουμε αποτελεσματικά τις προσπάθειες της Κυπριακής Κυβέρνησης για επανένωση της Κύπρου, για διεκδίκηση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα εισβολής και κατοχής του βόρειου τμήματος της νήσου.

Η Ελλάδα και η Κύπρος θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά και να αγωνίζονται για το δίκιο, την ειρήνη, τη συνεργασία των λαών».

 Στη συνεχεία ο Αλέξης Τσίπρας, επισκέφτηκε τα Φυλακισμένα Μνήματα όπου ο Επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος τέλεσε τρισάγιο και αφού ξεναγήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στους χώρους έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών το εξής:

«Ο ηρωισμός και η θυσία των αγωνιστών του κυπριακού αγώνα, αποτελεί ανεξήτηλη πηγή έμπνευσης για τον απανταχού ελληνισμό. Τα οράματα των αγωνιστών της ελευθερίας για μια Κύπρο ενωμένη και ελεύθερη από στρατεύματα κατοχής παραμένουν όσο ποτέ επίκαιρα. Το ίδιο και ο πόθος μας να δούμε τον κυπριακό λαό ελεύθερο και ενωμένο ξανά να κοιτά το μέλλον με αισιοδοξία».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ