Η Σούζαν Κερρ εκθέτει στην Κυπριακή Γωνιά

Article featured image
Article featured image

H Σούζαν Κερρ παρουσιάζει τη νέα της δουλειά, η οποία έχει τον τίτλο «Η Μαγεία του Ουρανού και της Γης» στην Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά στη Λάρνακα. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου στις 19.30 η κυρία Φωτεινή Παπαδοπούλου. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου.

Η έκθεση περιλαμβάνει πίνακες των Αστεριών και του Διαστήματος που θα εκτεθούν για πρώτη φορά στην Κύπρο, αν και  έχουν προηγουμένως εκτεθεί στην Ιταλία, Αυστρία και Λονδίνο, σε διεθνείς εκθέσεις όπως στην 9η Μπιεννάλε της Φλωρεντίας, Τέχνη και Ενόραση στην Pescia, και Buggiano Ιταλίας, το Πνεύμα της Τέχνης στο Λονδίνο και στο Μουσείο MOYA στη Βιέννη, και σε Διεθνείς  Εκθέσεις –Φεστιβάλ στη Φλωρεντία και στο Ιnnsbruck της Αυστρίας.

Επίσης, θα εκτεθούν πίνακες με τοπία, θεματογραφία της κυπριακής Γης και του εξωτερικού, άνθη της Γης και φιγούρες σε συνθέσεις.

Όλοι οι πίνακες έχουν ένα εξαίσιο κοινό χαρακτηριστικό: τη μαεστρία του φωτός και του χρώματος περιγράφοντας τις φυσικές αρετές του Ύδατος και της Γης, της Φωτιάς και της Λάμψης, περικυκλωμένα από το χρώμα του περιβάλλοντος του τοπίου.



Η Σούζαν Κερρ είναι απορροφημένη στο να εκφράσει το φως και το χρώμα του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου, το διαυγές τοπίο της Κερύνειας, του Μπέλλαπαις και της Λάρνακας, καθώς επίσης την απεραντοσύνη του Κοσμικού Διαστήματος, εκφραστικά ερευνώντας τις αμέτρητες διακυμάνσεις αυτού του Φαινομένου.

Η ίδια αναφέρει για τη δουλειά της «Οι πρόσφατοι πίνακές μου αναφέρονται με στοιχεία κοσμικής ζωής, ερευνώντας τις μυστηριώδες αφετηρίες του φωτός, του χρώματος, και της ζωής. Τοιουτοτρόπως  εκφράζω τη ‘Μαγεία του Ουρανού και της Γης’».

Η Τεχνοκρίτης Βαρβάρα Αγγιολίνι, Ιταλίας, στον κατάλογο «Μαγεία του Χρώματος» Γκαλερία Μεντάνα για τη ζωγραφική της Σούζαν Κερρ γράφει: «Αυτή η αναζήτηση για γνήσια αφαίρεση στο χρώμα απελευθερώνεται από το θέμα, αυτοαναλύεται σε μία εκφραστική μελέτη των στοιχείων. Ενεργητικές μεταλλαγές μαζί με κοσμολογικές εισηγήσεις, εμφανίζονται σε χρωματικές εκρήξεις στο καναβάτσο». 

Η Ζωγράφος Susan Kerr γεννήθηκε στο Λονδίνο, το 1943. Σπούδασε ζωγραφική και γραφικές τέχνες στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Μπαθ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Κολλέγιο Τέχνης του Πανεπιστημίου του Leicester.

Είναι παντρεμένη με τον Κύπριο ζωγράφο, Κώστα Ιωακείμ και εγκαταστάθηκε στην Κύπρο όπου και δημιούργησε το ατελιέ της στο Μπέλλαπαϊς, μέχρι που εξαναγκάστηκε να το εγκαταλείψει το 1974. Το 1977, επανεγκαταστάθηκε στην Κύπρο, όπου συνέχισε να ζωγραφίζει στο Στούντιό της- Μπέλλαπαις Στούντιο και Γκαλερί στη Λευκωσία. Δίδαξε Τέχνη στο Αμερικανικό Διεθνές Σχολείο της Κύπρου, [AISC] στη Λευκωσία από το 1986-2008.

Έχει στο ενεργητικό της 12 ατομικές εκθέσεις και έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές Διεθνείς Εκθέσεις και Μπιενάλε. Η τελευταία συμμετοχή της Ζωγράφου ήταν στο Πνεύμα της Τέχνης στην Βιέννη, το 2014.

Όλα τα έργα κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα: www.gallerykypriakigonia.com.cy. Πληρ. 24 621109.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ