«Επιτέλους κάποιος είπε ‘όχι’ στους χρεοκοπημένους Έλληνες»

Με τίτλο «Η Γερμανία είπε ‘ευχαριστώ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε’», δημοσίευμα της λαϊκής γερμανικής εφημερίδας Bild εξυμνεί την αρνητική στάση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών απέναντι στο ελληνικό αίτημα για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.

 


Article featured image
Article featured image

«Επιτέλους κάποιος είπε ‘όχι’ στους χρεοκοπημένους Έλληνες», συμπληρώνει σε οξύ ύφος η ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Bild μεταφέρει πληροφορίες για την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της Άνγκελα Μέρκελ, υποστηρίζοντας ότι η Γερμανίδα καγκελάριος εξήγησε στον Έλληνα ομόλογό της την αρνητική στάση του κ. Σόιμπλε και επισήμανε ότι ο Γερμανός υπουργός θα πει πάλι σήμερα στον κ. Βαρουφάκη ότι «στις 28 Φεβρουαρίου, στις 12 τη νύχτα, ‘τελείωσαν όλα’».

Από την πλευρά του το περιοδικό Spiegel αναφέρει ότι παρά τα μεγάλα λάθη που έχει κάνει η Ελλάδα πρέπει να της δοθεί μια ακόμη ευκαιρία, διαφορετικά θα έχουμε σε λίγο στην Ευρώπη μια μικρή Αργεντινή με έναν λαό που έχει πειστεί ότι για όλα φταίνε οι Γερμανοί, όπως σημειώνει.

Το κανάλι ARD, τέλος, μετέδωσε από τις Βρυξέλλες ότι η Κομισιόν δεν έχει αρμοδιότητα να εμπλέκεται στην υπόθεση αυτή και πως το Eurogroup έχει στην πραγματικότητα την τελευταία λέξη.

 


Πηγή: Τα Νέα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ