Στο ΡΙΚ... κόβουν Πατάτες

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου και της διεύθυνσης του ΡΙΚ η σατιρική εκπομπή Πατάτες Αντιναχτές από την 1η Μαρτίου σταματά να μεταδίδεται στο γνωστό της format.

Αυτό αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ελεύθερης Φωνής των «Πατάτων Αντιναχτών».

 


Article featured image
Article featured image

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Η απόφαση πάρθηκε με την εκδίωξη από το πρόγραμμα της επικεφαλής του προγράμματος και υπεύθυνης για την πολιτική σάτιρα, Αλεξίας Μουταφίδου, από το διευθυντή του ΡΙΚ, μάλιστα με απειλές για απόλυσή της. Η κυρία Μουταφίδου υπηρέτησε το πρόγραμμα για 10 χρόνια.

Η σατιρική εκπομπή ‘Πατάτες Αντιναχτές’ αποτελείται από μια ομάδα ανεξάρτητων Κύπριων δημιουργών η οποία πάντοτε είχε στόχο να σατιρίσει και να καυτηριάσει ελεύθερα και δημιουργικά τα κακώς έχοντα της κυπριακής κοινωνίας. Εδώ και τέσσερεις μήνες η σατιρική εκπομπή δέχεται ένα ανελέητο υπόγειο πόλεμο από τη διεύθυνση και από ορισμένα μέλη του συμβουλίου του ΡΙΚ με παρεμβάσεις, απειλές και εκβιασμούς.

Πιστεύουμε ότι, στόχος αυτών των κυρίων είναι το κλείσιμο του προγράμματος επειδή θεωρούν ότι προκαλεί προβλήματα σε σημαντικό πολιτικό πρόσωπο τον οποίο αυτοί οι κύριοι εξυπηρετούν. Αυτό το πολιτικό πρόσωπο, το οποίο είναι γνωστό ότι αρέσκεται να λειτουργεί στην σκιά και στο παρασκήνιο, τελευταία βρίσκεται σε δύσκολη θέση και θεωρεί ότι οι ‘Πατάτες Αντιναχτές’ πολιτικά του προκαλούν ζημιά. Τα γεγονότα αυτά είναι γνωστά και στο Προεδρικό και στην Πινδάρου και στην Εζεκία Παπαϊωάννου.

Δυστυχώς, η πολιτική διαφθορά έχει αγγίξει και το ΡΙΚ. Η ανακοίνωση του Δ.Σ. και του διευθυντή του ΡΙΚ είναι ενδεικτική πόσο το σημερινό ΡΙΚ εκτιμά την δεκάχρονη και πολυβραβευμένη σατιρική του εκπομπή εφόσον κατά την κρίση του οι Πατάτες Αντιναχτές ‘προσβάλουν τη νοημοσύνη των τηλεθεατών».

Αλήθεια ποιος προσβάλει την νοημοσύνη ποιού;

Ευχαριστούμε τους τηλεθεατές μας για τη στήριξή τους και τους πληροφορούμε ότι φέτος υπήρξε μεγάλη πίεση για την επιβολή λογοκρισίας  στο πρόγραμμα από μέρους του ΡΙΚ και δώσαμε μεγάλη μάχη για την αξιοπρέπεια του προγράμματός.

Θα συνεχίσουμε την επόμενη χρονιά από άλλο τηλεοπτικό κανάλι, αν βρούμε κανάλι το οποίο θα επιτρέπει την μετάδοση της εκπομπής χωρίς λογοκρισία και με ελευθερία της έκφρασης».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ