Για κυριακάτικο brunch στην Κύπρο, που;

Article featured image
Article featured image

Το Brunch είναι το γεύμα ανάμεσα στο πρωινό (breakfast) και το μεσημεριανό (lunch) -εξ ου και η ονομασία. Το λες και «μπούκωμα». Μόνο που πλέον, στις πλείστες των περιπτώσεων (όχι πάντα), τα παραδοσιακά (αμιγώς κυπριακά) εδέσματα έχουν δώσει την θέση τους σε προϊόντα όπως waffles, bagels, μαρμελάδες, τυριά, κρουασάν, ποικιλίες αυγών, muffins και πολλά άλλα ξενόφερτα καλούδια.

 

Δεν το κατακρίνουμε αυτό, αντιθέτως μας αρέσει που πλέον τα πρωινά (προς μεσημέρι) της Κυριακής έχουμε καλές αφορμές και ωραίες επιλογές για να τσιμπήσουμε κάτι καλό μετά το ξενύχτι του Σαββάτου και εφόσον αποκλείεται να καταφέρουμε να ξυπνήσουμε νωρίς-νωρίς.

Αυτή εξάλλου ήταν και η αφορμή που επινοήθηκε το brunch. Ως έννοια πρωτοεμφανίστηκε στη Βρετανία το 1895, ως μια ιδέα που θα εξυπηρετούσε όσους ακριβώς διασκέδαζαν βράδι Σαββάτου, απαλλάσσοντάς τους από το κυριακάτικο ξύπνημα για πρωινό, και προσφέροντάς τους ένα γεύμα μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού αργότερα το μεσημέρι. Τη συνήθεια ενστερνίστηκαν σταδιακά πολλές διαφορετικές κουλτούρες ανά τον κόσμο, κάθε μια προσφέροντας τη δική της πινελιά.

Η ομάδα του Time Out Cyprus συγκεντρώσαμε 5 από τα καλύτερα brunch που σερβίρονται κάθε Κυριακή σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα και μας καλεί να τα δοκιμάσουμε.

Δες τη λίστα και όλο το info για τα 5 μαγαζιά ΕΔΩ.

 

Φωτογραφία: The Boys


Πηγή: Time Out Cyprus

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ