Αντιδράσεις για φωτογραφίες ανορεξικού μοντέλου

Το δανέζικο περιοδικό μόδας, Cover, δημοσίευσε φωτογραφίες ενός 16χρονου ανορεξικού μοντέλου, οι οποίες προκάλεσαν σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 


Το μοντέλο ονομάζεται Λουλουλέικα Ραβν Λίεπ, είναι από την Δανία και στο περιοδικό ποζάρει με πρόσωπο παγωμένο, αποστεωμένη και χωρίς κανένα ίχνος ζωντάνιας.

Χιλιάδες οργισμένοι χρήστες του διαδικτύου, μιλούν για σκάνδαλο και λίγα λεπτά μετά την κυκλοφορία του περιοδικού, δημιούργησαν το hashtag #Covergate.

Η εκδότρια του περιοδικού Μαλίν Μέιλιν ομολόγησε ότι η φωτογράφηση αυτή ήταν ένα μεγάλο λάθος και ζητώντας συγνώμη μέσω Facebook δήλωσε:

«Σήμερα είναι μια θλιβερή μέρα για μένα. Στο Cover, εδώ και πολλά χρόνια έχουμε δημοσιεύσει δεκάδες χιλιάδες φωτογραφίες, όμως οι εικόνα ενός τόσο αδυνατισμένου μοντέλου δεν θα έπρεπε να τυπωθεί […] όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δείξει ότι μια γυναίκα μπορεί να είναι όμορφη σε οποιαδήποτε ηλικία, όσο αδύνατη ή λιγότερο αδύνατη είναι. Ανέκαθεν προσπαθούσα να εργαστώ με υγιή κορίτσια».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ξεσηκώνονται αντιδράσεις για ανορεξικά μοντέλα που εμφανίζονται σκελετωμένα στις επιδείξεις μόδας διάσημων Οίκων. Στο βωμό της απόκτησης ενός καλλίγραμμου σώματος, τα μοντέλα λιμοκτονούν ενώ δεν διστάζουν πριν από ένα μεγάλο ντεφιλέ να προκαλούν εμετούς ή να παίρνουν καθαρτικά προκειμένου να διατηρήσουν το βάρος που τους ζητείται να έχουν από τα πρακτορεία τους.

Το πρακτορείο Scoop για λογαριασμό του οποίου εργάζεται η Λουλουλέικα πάντως, έσπευσε να τη δικαιολογήσει λέγοντας ότι το «μοντέλο περνά μια δύσκολη περίοδο στη ζωή του, καθώς πρόσφατα έχασε δυο μέλη της οικογένειάς του».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ