Το φόρεμα που έχει διχάσει την υφήλιο

Αυτό είναι το φόρεμα που έχει διχάσει τους celebrities και ολόκληρη την υφήλιο! Τι χρώμα έχει τελικά;


Article featured image
Article featured image

Τις τελευταίες ώρες το ίντερνετ έχει βουίξει, προσπαθώντας να διαπιστώσει αν ένα συγκεκριμένο φόρεμα είναι λευκό και χρυσό ή μαύρο και μπλε!

 Όλα ξεκίνησαν όταν ένα κορίτσι ανέβασε στο Tumblr την φωτογραφία του φορέματος ζητώντας από τους φίλους της να της πουν τι χρώμα βλέπουν.

Η Caitlin McNeill εξηγεί την ιστορία: Δύο φίλοι μου παντρεύονται και η μαμά της νύφης έβγαλε αυτή τη φωτογραφία του φορέματος για να τη στείλει στην κόρη της. Όταν οι φίλοι μου έδειξε το φόρεμα στον αρραβωνιαστικό της, οι δυο τους διαφώνησαν σχετικά με το τι χρώμα είναι!  Στη συνέχεια η κοπέλα ανέβασε τη φωτογραφία στο Tumblr της και τα υπόλοιπα είναι...ιστορία ιντερνετικής τρέλας με χιλιάδες χρήστες αλλά και celebrities να συμμετέχουν στο debate!

Η Taylor Swift ανέβασε ένα tweet ξεκαθαρίζοντας πως το φόρεμα είναι μαύρο και μπλε. Αντίστοιχη γνώμη είχε και ο Kanye West! Η Kim Kardashian, πάλι, βλέπει το φόρεμα χρυσό και λευκό. Την ίδια γνώμη είχε και η Julianne Moore ενώ ο Justin Bieber τάχθηκε υπέρ της ομάδας «μαύρο και μπλε».

Μια γρήγορα έρευνα για το φόρεμα αποκαλύπτει πως στην πραγματικότητα το χρώμα του είναι όντως μαύρο και μπλε αφήνοντας άναυδη την ομάδα «λευκό/χρυσό» ενώ σε πολλά site εμπειρογνώμονες σπεύδουν να εξηγήσουν το φαινόμενο!

Σύμφωνα με το Wired.com μια ψηφιακή ανάλυση της φωτογραφίας αποκαλύπτει πως το μαύρο κομμάτι του φορέματος φαίνεται όντως ως πορτοκαλί(χρυσό). Το μυστικό εδώ μοιάζει να είναι στο υπερφωτισμένο φόντο. Οι άνθρωποι που αντιλαμβάνονται το φόντο ως σκουρόχρωμο, βλέπουν το φόρεμα μαύρο/μπλε ενώ εκείνοι που το αντιλαμβάνονται ως ανοιχτόχρωμα, το βλέπουν λευκό/χρυσό. Τα πάντα είναι θέμα του πώς ο κάθε εγκέφαλος αντιλαμβάνεται το χρώμα.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ