Θες να συμμετάσχεις στο Red Bull Music Academy του Παρισιού;

Δήλωσε συμμετοχή από σήμερα έως και τις 4 Μαρτίου και δώσε ραντεβού με μουσικούς από όλο τον κόσμο στο Παρίσι από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 27 Νοεμβρίου 2015 για μια ανεπανάληπτη εμπειρία!

 


Article featured image
Article featured image

To Red Bull Music Academy έχει βάλει φέτος πλώρη για το Παρίσι όπου θα υποδεχτεί μουσικούς και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, φέρνοντας κοντά νέους δημιουργούς και θρύλους της μουσικής, για δυο δεκαπενθήμερα, από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 27 Νοεμβρίου, γεμάτα μοναδικές μουσικές εμπειρίες.

Οι αιτήσεις που θα σταλούν θα πρέπει, για να είναι  έγκυρες, να έχουν σφραγίδα ταχυδρομείου, το αργότερο, έως τις 4 Μαρτίου.

Το Red  Bull Music Academy δεν «κλείνει» κάθε χρόνο με το τέλος των εργασιών του. Αφήνει πίσω του ίχνη ζωηρά και μουσικά μέσα από τη συλλογή «Various Assets - Not For Sale». Η φετινή έκδοση του Various Assets κυκλοφορεί σήμερα, διατίθεται μέσα από το www.redbullmusicacademy.com και αποτελείται από 35 κομμάτια, σόλο tracks ή συνεργασίες, που γεννήθηκαν στο Red Bull Music Academy 2014 στο Τόκιο.

Όπως για παράδειγμα, όταν ένας ολόκληρος όροφος στα κεντρικά της Ακαδημίας στην Shibuya, αποτελείτο από  οκτώ ειδικά κατασκευασμένα στούντιο, με φουλ εξοπλισμό, όργανα, synths, keyboards, drum machines και ό,τι άλλο βάζει ο νους -τα πάντα στην διάθεση των δημιουργών 24 ώρες επτά μέρες την εβδομάδα. Στο ισόγειο, συγκεκριμένα, βρισκόταν το βασικό  στούντιο, το «σπίτι» των εγχόρδων και το στούντιο διδασκαλίας, όπου «σύχναζαν» γνωστοί και μη εξαιρετέοι της μουσικής σαν τον James Holden, τον συνθέτη, ενορχηστρωτή και συνεργάτη του Μichael Jackson, Benjamin Wright Jr. και το διάσημο μαέστρο Grant Windsor, τον άνθρωπο πίσω από τις συνεργασίες με σύνολα εγχόρδων του Benji B, Dj του Radio1 του BBC.

 



Μαζί με τους  καθηγητές, πολύτιμοι σύμβουλοι, όπως οι  Dorian Concept, Om’Mas Keith, Carl Craig, Mathew Jonson και dBridge έδιναν τα φώτα τους και πολύτιμες οδηγίες στους αποφοίτους και, σε κάποιες περιπτώσεις, συνεργάστηκαν μαζί τους δημιουργώντας αυτή τη μαγική ατμόσφαιρα του ανοιχτού μουσικού διαλόγου. Και βέβαια, οι τραγουδιστές περνούσαν από το ένα στούντιο στο άλλο, δίνοντας τα φωνητικά στα κομμάτια, ενώ άλλοι έκοβαν και έραβαν beats, ανταλλάσσοντας ιδέες μέρα-νύχτα και γεννιόταν μουσική. Σαν απόσταγμα αυτών των δραστηριοτήτων, τρεις ώρες original μουσικής, περιλαμβάνεται στο «Various Assets - Not For Sale», το οποίο εν τέλει δεν είναι απλά μια συλλογή, αλλά μια ολοζώντανη απόδειξη του τι πραγματικά είναι το Red Bull Μusic Academy. Κάτι σαν το να ξεκινάς με τις δικές σου ιδέες και να ανοίγεσαι, δημιουργικά, στο άγνωστο.

Αν, λοιπόν, οι ήχοι του Τόκιο σε έχουν εμπνεύσει, δήλωσε συμμετοχή για το Red Bull Music Academy στο Παρίσι, κατεβάζοντας την αίτηση συμμετοχής από το apply.redbullmusicacademy.com και ακολούθησε τις οδηγίες. Σημείωσε ότι η αίτηση συμμετοχής που θα στείλεις θα  πρέπει να έχει  σφραγίδα ταχυδρομείου ως της 4ης Μαρτίου 2015. Επίσης όσοι συμμετέχουν πρέπει να έχουν συμπληρώσει τα 18 χρόνια ηλικίας ως τις  24 Οκτωβρίου του 2015.

 



Σχετικά  με το Red Bull Music Academy

H 17η διοργάνωση του Red Bull Music Academy που θα γίνει στο Παρίσι το φθινόπωρο του 2015 θα υποδεχθεί 60 επιλεγμένους προσεκτικά, μουσικούς παραγωγούς, τραγουδιστές, beat-makers, μουσικούς και DJs.  Όσοι επιλεγούν θα προσκληθούν να παρακολουθήσουν διαλέξεις και συζητήσεις σε στενό κύκλο με προσωπικότητες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, αλλά και να δουλέψουν και να δημιουργήσουν σε ειδικά φτιαγμένους χώρους και στούντιο. Όπως πάντα, οι διαλέξεις του Red Bull Music Academy είναι διαθέσιμες σε αρχειοθετημένα βίντεο στο website. Περισσότερα από 1500 σημαντικά πρόσωπα της μουσικής έχουν πάρει μέρος ως τώρα. Ανάμεσα σε αυτά, οι  Giorgio Moroder, Chuck D, Steve Reich, Sly & Robbie, Bernie Worrell, Mark Ronson, M.I.A., Q-Tip, Hot Chip, MF Doom, Ryuichi Sakamoto, RZA, Stephen O’ Malley, Gilberto Gil, οι πρωτοπόροι των synths Bob Moog, Tom Oberheim, Don Buchla, Roger Linn, Dave Smith και άλλοι πολλοί.

Από τους απόφοιτους της Ακαδημίας, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ξεχωρίσει και έχουν γίνει μεγάλα ονόματα στο είδος τους, όπως ο Flying Lotus, ο Hudson Mohawke ο Σκωτσέζος παραγωγός υπεύθυνος για τα beats, μεταξύ άλλων, του Drake και του Kanye West, η Ρωσίδα DJ και παραγωγός Nina Kravitz, ο  Aloe Blacc, η soul φωνή από το Λος Άντζελες, η Natalia Lafourcade τραγουδοποιός από το Μεξικό, τιμημένη ήδη  με βραβείο Grammy και  η Katy B, που έκανε τον κόσμο να ακούσει δυνατά UK funky ήχους. Από το 1998 ως σήμερα το Red Bull Music Academy γυρίζει τον  κόσμο. Έχοντας περάσει -και αφήσει το μουσικό του αποτύπωμα- από πόλεις όπως το Βερολίνο, το Κέιπ Τάουν, η Μελβούρνη, η Βαρκελώνη, το Σάο Πάολο, το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Τόκιο. Και κάθε χρόνο, μετά το τέλος κάθε διοργάνωσης, αφήνει πίσω του δομές που μένουν και λειτουργούν για να ενθαρρύνουν κάθε δημιουργική έκφραση, κάθε συνεργασία και ανταλλαγή ιδεών για τα χρόνια που ακολουθούν.

 



 

Ακολουθήστε το Red Bull Music Academy εδώ:

www.redbullmusicacademy.com

www.rbmaradio.com

www.facebook.com/redbullmusicacademy

www.twitter.com/rbma

www.instagram.com/redbullmusicacademy

@RBMA

#RBMAPARIS


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ