Ο 13χρονος που συνάντησε τον Ομπάμα στον Λευκό Οίκο

Έναν 13χρονο, τον Βιντάλ Τσάστανετ, υποδέχθηκε την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, συγχαίροντάς τον γιατί βοήθησε να συγκεντρωθούν 1,2 εκατομμύρια δολάρια για το σχολείο του σε μία υποβαθμισμένη φτωχογειτονιά της Νέας Υόρκης.

 


Article featured image
Article featured image

«Κανείς δεν καταφέρνει πράγματα μόνος του. Όλοι πάντα χρειαζόμαστε στήριξη. Ένας νεαρός άντρας όπως εσύ, δεν θα πρέπει ποτέ να φοβάσαι ή να ντρέπεσαι να αναζητήσεις ανθρώπους που μπορούν να σε ενθαρρύνουν ή να σε καθοδηγήσουν», του είπε ο Ομπάμα.

Και συνέχισε: «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που θέλουν να προσφέρουν συμβουλές και στήριξη σε ανθρώπους που προσπαθούν να κάνουν το σωστό. Θα βρεις πολλούς ανθρώπους να σε βοηθήσουν. Να θυμάσαι πάντα να είσαι ανοιχτός στη βοήθεια. Ποτέ να μην νομίζεις ότι ξέρεις τα πάντα. Και να είσαι πάντα έτοιμος να ακούσεις» είπε ο Ομπάμα στον Βιντάλ.

Η ιστορία του Βιντάλ μοιάζει με παραμύθι. Μέσα σε έναν μήνα, ο 13χρονος μαθητής βρέθηκε από την υποβαθμισμένη συνοικία Μπράουνσβιλ του Μπρούκλιν, στα σαλόνια του Λευκού Οίκου, να συζητά με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Διάβασε ΕΔΩ μια σύντομη πλην όμως περιεκτική περίληψη της ιστορίας του Βιντάλ Τσάστανετ, που αναμφισβήτητα μοιάζει με παραμύθι.


[πηγή]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ