Πιο έξυπνος τρόπο ζωής [από την Samsung Electronics]

Νέες τηλεοράσεις, ηχεία, οικιακές συσκευές, εκτυπωτές και smart phones παρουσίασε η Samsung Electronics Co., Ltd. στο πλαίσιο του Samsung EU Forum 2015, στο Μονακό.


Article featured image
Article featured image

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση,  η Samsung φέρνει την ποιότητα εικόνας σε άλλο επίπεδο με την 88 ιντσών τηλεόραση SUHD, ενώ παρουσιάζει, επίσης, τις νέες λύσεις ήχου για την ευρωπαϊκή αγορά που προσφέρουν μια προηγμένη εμπειρία ήχου και τις έξυπνες οικιακές της συσκευές που έχουν αντλήσει την έμπνευσή τους από τους επαγγελματίες σεφ, προσφέροντας σε όσους ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη μαγειρική μία μοναδική εμπειρία στην κουζίνα.

Επιπλέον, η Samsung παρουσίασε τη νέα σειρά των λεπτών smartphones Galaxy A. «Στόχος της Samsung είναι να προσφέρει συναρπαστικές εμπειρίες και αυτό πετυχαίνουμε εστιάζοντας διαρκώς στις ανάγκες των καταναλωτών», δήλωσε ο κ. BK Yoon, CEO και Πρόεδρος της Samsung Electronics».

Τηλεόραση 88-ιντσών JS9500

Στο πλαίσιο του EU Forum η εταιρεία παρουσίασε την τηλεόραση 88-ιντσών JS9500, η οποία είναι εξοπλισμένη με την φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία νανο-κρυστάλλων οθόνης της Samsung και «έξυπνες» δυνατότητες SUHD. Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, «η SUHD TV, προσφέροντας υψηλή ποιότητα εικόνας με απίστευτη αντίθεση, εντυπωσιακή φωτεινότητα, εκπληκτικά χρώματα και υπέροχες UHD λεπτομέρειες. Ο έξυπνος μηχανισμός αναβάθμισης αναλύει αυτόματα τη φωτεινότητα των εικόνων με σκοπό να μειώσει την περιττή κατανάλωση ρεύματος, ενώ παράλληλα προσφέρει καταπληκτικά επίπεδα αντίθεσης –εικόνες με βελτιωμένη αντίθεση και φωτεινότητα 2,5 φορές μεγαλύτερη από τις παραδοσιακές τηλεοράσεις, με τα διπλά σημεία ρύθμισης του χρώματος». 

Η Samsung θα προσφέρει τρείς νέες σειρές τηλεοράσεων SUHD – JS9500, JS9000 και JS8500 – με διαστάσεις από 48 έως και 88 ίντσες, ώστε οι καταναλωτές να έχουν την επιλογή που θα ταιριάξει πιο ιδανικά στο στιλ και τις προτιμήσεις τους.

Επίσης, αναφέρεται ότι «από το 2015, όλες οι νέες Samsung Smart TVs θα χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Tizen, που εκτός από καλύτερη συνδεσιμότητα, προσφέρει στους προγραμματιστές μία πιο ισχυρή και εύκολη στη χρήση πλατφόρμα για την ανάπτυξη εφαρμογών. Το πιο σημαντικό από όλα, όμως, είναι ότι οι καταναλωτές θα έχουν πρόσβαση σε ένα ακόμα μεγαλύτερο εύρος περιεχομένου και υπηρεσιών Smart TV».



Νέα premium σειρά προϊόντων ήχου

Αξίζει να σημειωθεί πως από το 2015, η Samsung θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά τα καινοτόμα προϊόντα ήχου WAM7500/6500. Η εταιρεία, παρουσίασε επίσης τη νέα σειρά κυρτών Soundbar 8500, που συνδυάζεται με τις κυρτές τηλεοράσεις της Samsung, διαστάσεων από 48 έως και 78 ιντσών. Η νέα λύση προσφέρει ήχο 9.1 καναλιών για μία πραγματικά καθηλωτική εμπειρία. Το κυρτό Soundbar συνδέεται ασύρματα στην τηλεόραση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για streaming μουσικής μέσω της λειτουργίας Samsung multiroom.

Οικιακές Συσκευές 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η σειρά Samsung Chef Collection, ειδικά σχεδιασμένη για την ευρωπαϊκή αγορά, πλέον περιλαμβάνει:

•    To επαγγελματικό Kitchen Fit Refrigerator που ταιριάζει σε οποιοδήποτε σχεδιασμό σπιτιού και περιλαμβάνει το Precise Chef CoolingTM 

•    Την τεχνολογία φούρνου Gourmet Vapor TechnologyTM που, μεσω Wi-Fi, εξασφαλίζει την ακρίβεια στη θερμοκρασία

•    Την τεχνολογία Virtual Flame TechnologyTM που βοηθά τους καταναλωτές να κατανοήσουν τη παραγόμενη ζέστη ώστει να ρυθμίσουν την κατάλληλη θερμοκρασία

•    Το samsung WaterWallTM, που προσφέρει το πιο αποτελεσματικό πλύσιμο με το νερό να φτάνει σε κάθε σημείο του πλυντηρίου.

Eπεκτείνει τη σειρά των πολύ λεπτών smartphones Galaxy

Η Samsung έχει επεκτείνει τη Galaxy A σειρά της στην ευρωπαϊκή αγορά. Όπως αναφέρει, «σχεδιασμένα για να αποτυπώνουν και να μοιράζονται την digital ζωή σας, τα Galaxy A7, A5 και A3 διαθέτουν μία μπροστινή κάμερα 5MP για καλύτερες selfie και προσφέρουν ολοκαίνουριες δυνατότητες όπως τη δημιουργία animated GIF. Οι συσκευές υποστηρίζουν επίσης την LTE κατηγορία 4 για γρήγορο και εύκολο upload φωτογραφιών και βίντεο σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης». 

Οι εκτυπωτές φέρνουν ταχύτητα και αποδοτικότητα 

Η εταιρεία ανακοινώνει ότι ο καινούριος MX7 Quad Core CPU (+DSDF) εκτυπωτής της Samsung με multi-tasking δυνατότητες καταφέρνει να αυξήσει την αποδοτικότητα και συγχρόνως να μειώσει το χρόνο αναμονής. 

«Ο ΜΧ7 χρειάζεται μόνο 18 δευτερόλεπτα για να ξεκινήσει και μόνο 12 δευτερόλεπτα για να επανέλθει από τη λειτουργία αναμονής. Προσφέρει υψηλή ανάλυση εικόνας εκτυπώνοντας στα 1200 dpi, καθώς επίσης γρήγορη ταχύτητα αφού χρειάζεται μόλις 3 δευτερόλεπτα για να εκτυπώσει την πρώτη σελίδα ενός ασπρόμαυρου εγγράφου και 4,5 δευτερόλεπτα για έγχρωμες εκτυπώσεις. Ο ΜΧ7 μειώνει σημαντικά το χρόνο σάρωσης παρέχοντας τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα, κάτι που τον καθιστά ικανό να σαρώνει 120 σελίδες μονής όψης ανά λεπτό και μέχρι 240 διπλής όψης. Προσφέρει επίσης γρηγορότερες in-offices συνδέσεις με το 802.11ac-capable chip δικτύου. Ο εκτυπωτής διαθέτει χαμηλής κατανάλωσης Bluetooth, δίνοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να είναι συνεχώς συνδεδεμένος και να εκτυπώνει με ευκολία όταν βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τη συσκευή». 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ