Γιατί δεν συμπαθούν τον Πρύτανη του Παν. Κύπρου στο ΤΕΠΑΚ;

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου μάλλον δεν είναι ιδιαίτερα συμπαθής ανάμεσα στο προσωπικό του ΤΕΠΑΚ. 


Σε ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος της ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ Αντώνης Θεοχάρους, η Συντεχνία αναφέρει πως «με έναν πηχυαίο τίτλο ‘Η αξιολόγηση των πανεπιστημίων μας – Ποιο είναι το καλύτερο κυπριακό ακαδημαϊκό ίδρυμα, με βάση τη λίστα κατάταξης Webοmetrics και μεγιστοποιώντας τον επικοινωνιακό του μηχανισμό ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου ‘ξαναχτύπησε’, παρουσιάζοντας αρχικά ενώπιον της Βουλής και κατόπιν διοχετεύοντας σε διάφορα ΜΜΕ την έκθεσή του για την αξιολόγηση των κυπριακών πανεπιστημίων».

Η ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ αναφέρει ότι «ο κ. Χριστοφίδης έχει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο αποδείξει επανειλημμένα ότι δρα κατά τρόπο ισοπεδωτικό προς τα άλλα δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα της χώρας μας, στην προσπάθειά του να απορροφήσει και άλλη χρηματοδότηση» και υποδεικνύει ότι «οι δείκτες Webometrics μετρούν μόνο την παρουσία στο Web και δεν είναι καθόλου αξιόπιστοι καθώς επηρεάζονται πολύ από το μέγεθος του πανεπιστημίου και επίσης δεν εστιάζονται στην ποιότητα».

«Να συγκρίνει κάποιος ένα πανεπιστήμιο με 25 χρόνια ζωής με άλλα πανεπιστήμια που έχουν το πολύ 8 χρόνια παρουσίας στα ακαδημαϊκά δρώμενα, είναι τουλάχιστον παραπλανητικό και σκωπτικό» προσθέτει η ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ, αναφέροντας πως όταν αυτή η σύγκριση γίνεται «από έναν Πρύτανη, με συστηματικό τρόπο, πρέπει κάποιος να ψάξει τα κίνητρά του».

«Τιμούμε και εκτιμούμε το αξιόλογο και παγκοσμίου κύρους έργο που παράγουν οι συνάδελφοί μας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου όπως και αυτό των συναδέλφων σε όλα τα άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Κύπρου. Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο από σεβασμό, συναδελφικότητα, πολυφωνία και ισότιμη μεταχείριση» καταλήγει η ανακοίνωση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ