Γυναίκες ξυρίζουν σαν τρελές το πρόσωπό τους [νέα μόδα]

Μπορεί να σας φανεί παράξενο, αλλά υπάρχουν και γυναίκες που ξυρίζουν το πρόσωπο τους και το αποτέλεσμα είναι... θεαματικό.


Η Άντζελα Γκάρβιν, νομική σύμβουλος, ξυπνάει κάθε πρωί στις 6.30 αφού έχει να ακολουθήσει ένα αυστηρό πρόγραμμα περιποίησης προσώπου.

Πρώτα πλένει το πρόσωπο της και απλώνει στο δέρμα της μερικές σταγόνες τονωτικής κρέμας.

Στη συνέχεια, η Άντζελα δανείζεται τον αφρό ξυρίσματος του άντρα της και τον απλώνει στο πηγούνι της, στο πάνω χείλος της και σε μια μικρή περιοχή γύρω από το λαιμό της.

 Έπειτα ξυρίζεται προσεκτικά με ένα ξυράφι μιας χρήσης και αφού πλύνει το πρόσωπο της με ζεστό νερό, απλώνει μια ενυδατική κρέμα.

Η Άντζελα δηλώνει πολύ ενθουσιασμένη από τα αποτελέσματα του ξυρίσματος:


«Ξυρίζομαι τρεις φόρες την εβδομάδα. Σε αντίθεση με τον ισχυρισμό ότι οι τρίχες φυτρώνουν πιο δυνατές, το πρόσωπο μου είναι πιο λείο από ποτέ».


Όπως και οι άνδρες, οι γυναίκες έχουν τρίχες στο πρόσωπό τους αλλά πιο λεπτές και ανοιχτόχρωμες. Στις πιο τυχερές, η παρουσία αυτών των τριχών περνάει σχετικά απαρατήρητη αλλά, μετά την εμμηνόπαυση, τα τρία τέταρτα των γυναικών παρουσιάζει αυξημένη τριχοφυΐα εξαιτίας των ορμονικών ανισσοροπιών. Το ξύρισμα του προσώπου φαίνεται να είναι η πιο ανώδυνη λύση για την περιποίηση του προσώπου και λιγότερο οδυνηρή από το λέιζερ και την αποτρίχωση με κερί.

Οι δερματολόγοι δείχνουν να συμφωνούν με την νέα μέθοδο καθαρισμού του προσώπου, η οποία τείνει να γίνει μια τάση της μόδας. Σύμφωνα με ειδικούς, το ξύρισμα αφαιρεί το ανώτερο στρώμα των νεκρών κυττάρων του δέρματος και γίνεται με αυτόν τον τρόπο μια απολέπιση.

Ο δρ Μάικλ Πράτζερ, διάσημος δερματολόγος,  τονίζει: « Το ξύρισμα είναι σαν μια ήπια μορφή απόξεσης του δέρματος. Με αυτόν τον τρόπο ενθαρρύνεται η παραγωγή κολλαγόνου, που μειώνει τις ρυτίδες και κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο νέο. Οπότε υπάρχει τραύμα στο δέρμα, το κολλαγόνο διεγείρεται για να βοηθήσει την ανανέωση των κυττάρων». Μάλιστα, φήμες κυκλοφορούν ότι στο Χόλιγουντ διάσημες σταρ, όπως η Μέριλιν Μονρόε και η Λιζ Τέιλορ, ξύριζαν τακτικά το πρόσωπο τους.  

Όλο και περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν την νέα μέθοδο και οι εταιρείες καλλυντικών αρχίζουν να σκέφτονται την δημιουργία μιας σειράς προϊόντων για τις κυρίες που ξυρίζουν το πρόσωπο τους. Ήδη, κυκλοφορούν στην αγορά ειδικά κατασκευασμένα ξυραφάκια που βοηθούν τις  γυναίκες στο να μην κόβονται.

Η Άντζελα, που έχει γίνει φανατική του ξυρίσματος, δεν νοιάζεται για την εικόνα που θα δώσει: « Ξέρω ότι δεν είναι και το πιο θηλυκό πράγμα στον κόσμο που μπορεί να κάνει μια γυναίκα αλλά απλώς μετακινείς το ξυράφι λίγα εκατοστά πιο πάνω από την μασχάλη σου. Δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα». 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ