Η «πόλη από γυαλί» που ετοιμάζει η Google στη Silicon Valley

Ένα θαύμα της αρχιτεκτονικής, της ρομποτικής και της υψηλής τεχνολογίας πρόκειται να είναι τα νέα, ημιδιαφανή γραφεία της Google.

 


Article featured image
Article featured image

Μόλις πριν από λίγες ώρες η Google Inc υπέβαλλε τα σχέδια για μια μεγάλη επέκταση των κτηριακών της υποδομών στην Silicon Valley, όπου εδρεύει ο ιντερνετικός γίγαντας, τα οποία αντικατοπτρίζουν ένα φιλόδοξο όραμα κτιρίων, με χώρους που αλλάζουν σχήμα ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας και θα καλύπτονται από ημιδιαφανή στέγαστρα, σύμφωνα με το Reuters.

Η υποβολή του σχεδίου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Mountain View της Καλιφόρνια, πόλη που αποτελεί την έδρα της Google τα τελευταία 15 χρόνια, θα χρειαστεί αρκετά χρόνια μελετών και εγκρίσεων μέχρι την υλοποίησή του.

 


Χώρους με ελάχιστο τσιμέντο και άσφαλτο και φιλικοί προς το πράσινο με ελάχιστη πρόσβαση σε αυτοκίνητα που θα ενθαρρύνουν τη χρήση ποδηλάτων υπόσχονται τα σχέδια των νέων γραφείων της Google.


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η νέα έδρα, που αποτελεί επέκταση των υπαρχόντων κτιριακών εγκαταστάσεών της, θα παράσχει επιπλέον χώρους, ικανούς να στεγάσουν επιπλέον 10.000 υπαλλήλους, σε σύγκριση με τους υφιστάμενους 20.000, που εργάζονται σήμερα στην πόλη Mountain View, δήλωσε εκπρόσωπος της Google.

Τα κτίρια που θα αποτελούνται από ημιδιαφανείς κινητές δομές από υλικό με βάση το γυαλί που θα τα κάνει να μοιάζουν με θερμοκήπια, είναι δημιουργία του Δανού αρχιτέκτονα Bjarke Ingels του αρχιτεκτονικού γραφείου Bjarke Ingels Group και του Thomas Heatherwick της εταιρείας Heatherwick Studio, κι έχουν προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον εξαιτίας του ανορθόδοξου, επαναστατικού σχεδιασμού τους.

 



Δομές που αλλάζουν σχήματα ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας οι οποίοι καλύπτονται από ημιδιαφανή στέγαστρα φτιαγμένα από κράμα πλαστικών και γυαλιού.

Οι νέες εγκαταστάσεις της Google, εφόσον υλοποιηθούν βάσει των σχεδίων θα προσθέσουν περίπου 232.000 τετραγωνικά μέτρα χώρων στις υπάρχουσες κτιριακές υποδομές της εταιρείας, στο Mountain View, αλλά όπως αναφέρουν ειδικοί αναμένεται να εκτινάξουν στα ύψη τις ήδη υπέρογκες τιμές των ακινήτων στην γύρω περιοχή.

 

Δείτε, τέλος, το βίντεο με την παρουσίαση των μακετών και των σχεδίων της Google για τις νέες της, εντυπωσιακές κτιριακές εγκαταστάσεις:


[πηγή]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ