5 πράγματα που σας κάνουν να υποκύψετε στον έρωτα

Προφανώς έχετε την εντύπωση ότι ξέρετε ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που σας γοητεύουν σε ένα νέο έρωτα.


Article featured image
Article featured image

Έξυπνο χιούμορ, τρομερή αίσθηση της περιπέτειας, ανοιχτή καρδιά, είναι συνήθως αυτά που θέλετε να περιλαμβάνει το «πακέτο».

Γιατί λοιπόν μερικές φορές κολλάμε με εκείνον τον τύπο που το μυαλό λέει «όχι» αλλά η καρδιά λέει «ναι»;

Εδώ είναι οι πέντε λόγοι για τους οποίους ερωτευόμαστε.

1. Είναι η αρσενική έκδοση του εαυτού σας

Ξέρουμε, ξέρουμε, τα αντίθετα υποτίθεται πως έλκονται, αλλά αρκετές μελέτες τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει ότι τις περισσότερες φορές μας γοητεύουν τα ομώνυμα! Από την ίδια αίσθηση του χιούμορ μέχρι τα πιο ανούσια χαρακτηριστικά (ξέρετε, αυτά που δεν μοιράζονται με τρίτους).

2. Τον γνωρίσατε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες

Το λέει και η ψυχολογία: στη «μελέτη της τρεμάμενης γέφυρας» που έκαναν στη δεκαετία του 1970 οι ψυχολόγοι Αρθουρ Αρον και Ντον Ντάτον, οι άνδρες που συνάντησαν μια γυναίκα σε μια Ψηλή, ετοιμόρροπη γέφυρα θεώρησαν τη συνάντηση περισσότερο σέξι και ρομαντική από ό,τι εκείνοι που τη συνάντησαν σε μια χαμηλή, σταθερή γέφυρα. Μια επίσκεψη στο λούνα παρκ μπορεί επίσης να κάνει θαύματα. Οι άνθρωποι που μόλις έβγαιναν από το τρενάκι έβρισκαν πιο γοητευτικές τις φωτογραφίες ανθρώπων του αντίθετου φύλου από ό,τι εκείνοι που περίμεναν να μπουν. Επίσης τα ζευγάρια είναι πιο ερωτικά μεταξύ τους αν έχουν μόλις δει ένα θρίλερ γεμάτο σασπένς από ό,τι μια πιο ήρεμη ταινία. Γιατί; Μια εξήγηση είναι ότι ίσως η έκκριση της αδρεναλίνης από τον κίνδυνο διοχετεύεται κατά λάθος στη συγκίνηση από την έλξη.

Αν λοιπόν ερωτευτήκατε εκείνο το «κακό παιδί» στον Ισθμό της Κορίνθου ενώ ετοιμαζόσασταν να κάνετε πτώση bungee jumping, τώρα ξέρετε γιατί την «πατήσατε».

3. Έχει σκύλο

Μην ξεχνάτε ότι είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Πολλές μελέτες δείχνουν ότι οι άντρες με τετράποδα θεωρούνται πιο ελκυστικοί από το αντίθετο φίλο. Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση, που επικαλείται η MailOnline, μία στις πέντε γυναίκες δήλωσαν ότι ένας άντρας με ένα σκύλο είναι αμέσως πιο γοητευτικός από τους υπόλοιπους. Ένας σκύλος μάλιστα είναι δύο φορές πιο ελκυστικός ως «χαρακτηριστικό» από ένα καλό μισθό.

4. Μοιάζει με τον μπαμπά σας

Σύμφωνα με έρευνες είμαστε περισσότερο διατεθειμένες να πέσουμε στις αγκαλιές εκείνων των αντρών που έχουν το ίδιο χρώμα ματιών και μαλλιών με τους μπαμπάδες μας όσον αφορά τις γυναίκες και τις μαμάδες όσον αφορά τους άντρες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει  ότι σας ελκύει ο μπαμπάς σας ή η μαμά σας. Οι ερευνητές εικάζουν ότι έχει να κάνει με τα συναισθήματα οικειότητας και άνεσης.

5. Τελευταία νιώθετε πολύ μόνη/ μόνος

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο διαπίστωσε ότι όταν αισθανόμαστε πολύ μόνοι και απογοητευμένοι, τότε είναι που έχουμε την ανάγκη να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε. Η αλήθεια είναι βέβαια πώς είναι καλύτερο να μείνετε μόνες από το να είστε σε μια μίζερη και λάθος σχέση (αλλά αυτό είναι κάτι που θα το διαπιστώσετε εκ των υστέρων). 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ