7 «συμπτώματα» μιας καλής σχέσης

Τα κείμενα που περιγράφουν μια κακή σχέση, είναι πολλά και τα σημάδια που διαφαίνονται στη σχέση συχνά είναι ξεκάθαρα και έκδηλα από νωρίς.


Article featured image
Article featured image

Πως όμως θα αναγνωρίσετε αν τελικά η σχέση, που έχετε είναι τόσο καλή, ώστε να καταβάλλετε κάθε προσπάθεια για να διατηρηθεί και να στεριώσει;

 Τα 7 «συμπτώματα» μιας καλής σχέσης!

1.Δε «φοβάστε» τη δέσμευση.  Ο πιο απλός τρόπος να συνειδητοποιήσετε ότι είστε σε καλό δρόμο όσον αφορά τη σχέση σας είναι η στιγμή που θα νιώσετε ότι δε φοβάστε τη δέσμευση, όπως συνέβαινε σε άλλες σχέσεις σας.Νιώθετε τυχεροί και περήφανοι για την επιλογή σας, να έχετε το συγκεκριμένο άνθρωπο πλάι σας και ανυπομονείτε για τις στιγμές που θα περάσετε στο μέλλον μαζί του.

2.Δεν κατασκοπεύετε.  Αν δεν έχετε την ανάγκη να ψάξετε τα μηνύματα στο κινητό σου συντρόφου σας και να εξετάσετε εξονυχιστικά τις αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα, τότε είστε σε καλό δρόμο, δεδομένου ότι έχετε εμπιστοσύνη σε εκείνον και ούτε εκείνος σας δημιουργεί την αίσθηση ότι έχετε λόγο για να ζηλεύετε.

3.Καμαρώνει για εσάς.  Ο καλός ο σύντροφος φαίνεται, όταν δε χάνει ευκαιρία και αφορμή για να υπερηφανευτεί στους δικούς του ανθρώπους, για εσάς. Θα είναι εκείνος που θα πει σε όλους για τις καλές επιδόσεις σας στη δουλειά, θα είναι ο μεγαλύτερός σας θαυμαστής και θα χαίρεται πάντα να κυκλοφορεί με εσάς δίπλα του.

4.Κάνει θυσίες για εσάς.  Όταν ο σύντροφός σας, κάνει θυσίες για να είναι περισσότερο μαζί σας και φτιάχνει με τέτοιο τρόπο το πρόγραμμά του για να κάνει περισσότερα πράγματα με εσάς, τότε δεν έχετε λόγο να αμφιβάλετε για τις καλές του προθέσεις.Οι θυσίες γίνονται μονάχα οικειοθελώς και αν νιώθετε κι εσείς την ανάγκη να θυσιάσετε άλλα πράγματα για το χατήρι του, τότε είστε (και οι δύο) δε πολύ καλό δρόμο.

5.Δε «χάνετε» τον εαυτό σας.  Η ιδανική σχέση, έχει ένα βασικό χαρακτηριστικό και αυτό αφορά τη διατήρηση της ταυτότητας και των δυο μερών.Δε χάνετε τον εαυτό σας μέσα σε αυτή, παραμένετε δυο ξεχωριστές προσωπικότητες σε μια ομάδα και δεν προσπαθείτε ο ένας να αλλάξει τον άλλο. Νιώθετε άνετα να είστε ο εαυτός σας και το ίδιο επιθυμείτε και για το έτερον ήμισυ.

6.Τσακώνεστε «εποικοδομητικά».  Όταν οι διαφωνίες μεταξύ σας, δεν εξελίσσονται σε διαγωνισμό του ποιος θα σημειώσει τις περισσότερες νίκες, αλλά έχουν πάντα στόχο τη διατήρηση των ισορροπιών τότε είστε σε πολύ καλό σημείο και σε μια πολύ αρμονική σχέση.Οι διαφωνίες και οι καβγάδες δεν είναι πάντα κακό σημάδι, αφού είναι ένας καλός τρόπος να καταλάβετε το σύντροφό σας, τι ακριβώς τον ενοχλεί και να μάθετε στο τέλος την αξία του συμβιβασμού και του σεβασμού των διαφορετικών απόψεων σε μια σχέση.

7.Οι φίλοι και η οικογένεια σας θέλουν μαζί.  Αν οι φίλοι και οι γονείς σας, νιώθουν ωραία να σας βλέπουν μαζί με το σύντροφό σας είναι καλό σημάδι. Όχι επειδή θα κάνετε ό,τι λένε εκείνοι, αλλά επειδή αυτό σημαίνει ότι έχετε καλή ενέργεια σα ζευγάρι και συχνά χρειάζεται η παρατήρηση ενός τρίτου για να αντιληφθούμε οι ίδιοι πόσο καλά είμαστε σε μια σχέση.Μην ξεχνάτε ότι οι φίλοι σας έχουν δει και σε άλλες, αποτυχημένες και πρώην σχέσεις και μπορούν να ξεχωρίσουν πότε είστε πραγματικά ευτυχισμένοι.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ