Πάφος: τρίτη μέρα κατάληψης για το Λύκειο Κύκκου

Μεγαλώνει το πρόβλημα στο Λύκειο Κύκκου αφού μετά τη συνεχιζόμενη για τρίτη μέρα κατάληψη του Λυκείου από σήμερα θα απέχουν από τα μαθήματα τους και οι μαθητές του γυμνασίου, που συστεγάζονται με τους μαθητές του λυκείου, μετά από χθεσινοβραδινή έκτακτη συνέλευση του Συνδέσμου Γονέων του γυμνασίου.


Article featured image
Article featured image

Εξελίξεις για το θέμα αναμένονται το μεσημέρι αφού ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη για το θέμα στη Λευκωσία με στόχο τη λήψη απόφασης που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές. Αρχικά η σύσκεψη είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή αλλά μετά την απόφαση των μαθητών να συνεχίσουν την κατάληψη το υπουργείο αποφάσισε να προγραμματίσει νωρίτερα την συνάντηση.

Οι γονείς των μαθητών του Νικολαιδείου, που από φέτος μεταφέρθηκε και συστεγάζεται με το Λύκειο Κύκκου, αποφάσισαν ότι από σήμερα τα παιδιά δεν θα προσέρχονται καν στο σχολείο, μέχρις ότου οριστικοποιηθεί η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ως προς το αίτημα μαθητών και γονέων του Λυκείου Κύκκου για συνέχιση της λειτουργίας του.

Ο Σύνδεσμος Γονέων του Νικολαιδείου εκτιμά ότι η κατάσταση με την κατάληψη και τις δυναμικές εκδηλώσεις που οργανώνονται από πλευράς του Λυκείου δημιουργεί επιπλοκές και στη λειτουργία του γυμνασίου, ενώ είναι προφανές  ότι ανησυχούν και για την ασφάλεια των παιδιών λόγω της κατάληψης και της μη διεξαγωγής μαθημάτων.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ