Αν σου αρέσει η Λουβάνα, τότε μπες στη «μάχη»

Όταν ακούς για «Λουβανομαχίες», αυτό που περιμένεις είναι πως κάποιοι θα βρεθούν σε έναν ανοικτό χώρο, κρατώντας πιάτα με λουβάνα και πως σε ανύποπτο χρόνο θ’ αρχίσουν να τα «λούζονται».

Μάχη θα γίνει στο event του ερχόμενου Σαββάτου, 21 Μαρτίου, το οποίο θα λάβει χώρο γίνει στην Πλατεία Φανερωμένης, από τις 11.30 ως τις 15.00., όχι όμως ακριβώς με αυτό τον τρόπο.

 


Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, οι «Λουβανομαχίες» θα μπορούσε να χαρακτηριστούν ως ένας άτυπος και χιουμοριστικός διαγωνισμός μαγειρικής σούπας Λουβάνα. Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν συνεργεία από ομάδες εθελοντών οι οποίες θα ετοιμάσουν η καθεμιά τη δική της «εκδοχή» σούπας Λουβάνα, παραδοσιακή ή μη. Στη συνέχεια, η σούπα θα προσφέρεται δωρεάν στο κοινό που θα βρίσκεται εκεί. Όσοι δοκιμάσουν τις διάφορες «εκδοχές» θα καλούνται να ψηφίσουν (πάντα εθελοντικά) τη σούπα ή τις σούπες που τους άρεσαν. Η ψηφοφορία θα γίνεται όμως με λεφτά ανάλογα με το πόσο τους άρεσε η σούπα και με όσα νομίζει ο καθ’ ένας. Το συνεργείο που θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσό θα ανακηρυχτεί «νικητής».

Σκοπός της εκδήλωσης θα είναι η ενίσχυση του Ιδρύματος «Παλμός Ζωής Φιλανθρωπικό Ίδρυμα για Συγγενείς Καρδιοπάθειες».

Τα συνεργεία θα προέρχονται από διάφορες ομάδες ατόμων ή οργανισμών. Θα είναι ομάδες φίλων μιας γειτονίας, εθελοντές από υπαλλήλους εταιριών ή οργανωμένα σύνολα. Τα μέλη των συνεργείων καθώς και ομάδες από φίλους θα αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους και με το κοινό, με αστεϊσμούς και χιούμορ και θα το προσκαλούν να δοκιμάσει τη σούπα και να ψηφίσει. Εκτός από τις ομάδες αυτές θα προσκληθούν επίσης και προσωπικότητες από διάφορους χώρους περιλαμβανομένων και καλλιτεχνών που θα συμβάλουν στη δημιουργία ατμόσφαιρας διασκέδασης και πανηγυριού.

Στο χώρο θα υπάρχει ζωντανή μουσική με παραδοσιακά και μοντέρνα τραγούδια. Επίσης θα γίνει διαγωνισμός ταχύτητας στη κατανάλωση σούπας «το γρήγορο κουτάλι» με δώρα για τους νικητές. Για τα μικρά παιδιά θα υπάρχει ζωγραφική προσώπου (face painting).

Το κοινό θα προσκληθεί να δοκιμάσει σούπα λουβάνα σε μια χαλαρή και διασκεδαστική ατμόσφαιρα. Σκοπός είναι το κοινό να διασκεδάσει, πράγμα που πιστεύουμε ότι θα είναι το κύριο συστατικό της επιτυχίας της εκδήλωσης. Ακόμη, οι νεότεροι θα δοκιμάσουν μια παραδοσιακή νηστήσιμη σούπα που πιθανόν να μη γνωρίζουν.

Η όλη εκδήλωση στηρίζεται οικονομικά σε χορηγούς και στις εισφορές του κοινού και όλα τα έσοδα θα ενισχύσουν το Ίδρυμα «Παλμός Ζωής». Ο σκοπός του Ιδρύματος είναι η προσφορά οικονομικής βοήθειας σε άπορα παιδιά και νεαρά άτομα με συγγενείς (εκ γενετής) καρδιοπάθειες, κυρίως για θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Ο «Παλμός Ζωής» δεν είναι σύνδεσμος και δεν αντιπροσωπεύει καμία πληθυσμιακή ομάδα ή σύνολο. Το Ίδρυμα βασίζεται αποκλειστικά στην οικονομική συνεισφορά και την αφιλοκερδή εθελοντική εργασία μελών και φίλων.



Φωτογραφία: chefstephanos.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ