Η Ινδία στην Κύπρο για 7 μέρες

Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να ταξιδέψουν στην οριεντάλ, μυρωδάτη και συναρπαστική Ινδία. Κάποιοι τυχεροί το έχουν καταφέρει και άλλοι ελπίζουν πως κάποια στιγμή χρόνος και χρήμα θα τους το επιτρέψουν. Ή θα τους το «ξανά-επιτρέψουν», αφού οι περισσότεροι που πάνε κάτι παθαίνουν και θέλουν να γυρνάνε πίσω ξανά και ξανά.



 


Article featured image
Article featured image

Μιας, λοιπόν, και οι καιροί είναι δύσκολοι και τα εισιτήρια ακριβά, το ARΤος σκέφτηκε να μας φέρει την Ινδία στην Κύπρο. Σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία της Ινδίας, διοργανώνει το  «NAMASTE !NDIA: Festival of Indian culture in Cyprus» το οποίο θα διαρκέσει για μία ολόκληρη βδομάδα και συγκεκριμένα από τις 30 Μαρτίου μέχρι τις 7 Απριλίου 2015.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι διάφορες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

(i)  Έκθεση φωτογραφίας από τις 30 Μαρτίου μέχρι τις 7 Απριλίου 2015, από Κύπριους φωτογράφους με τίτλο «India from my lens» η οποία θα αντανακλά τις κοινωνικές και πολιτιστικές πτυχές της Ινδίας μαζί με μια συλλογή φωτογραφιών από το γνωστό Ινδό κινηματογραφιστή, ιστορικό Τέχνης και φωτογράφο  κο. Benoy Κ Behl, με θέμα - «Pluralistic Culture of India».

(ii)  Έκθεση παραδοσιακών ινδικών Σάρι από βαμβάκι και μετάξι από την κα. Rta Kapur Chishti με τίτλο «SARI - The magic of Indian Weaves» - μια συλλογή από 36 Σάρι από διάφορα μέρη της Ινδίας. Η έκθεση θα λάβει χώρα στις  30 Μαρτίου με 7 Απριλίου 2015.

(iii)  Παράσταση Χορού Manipuri – ένα είδος  χορού από το ινδικό κρατίδιο του Μανιπούρ, το οποίο βρίσκεται στο βόρειο-ανατολικό τμήμα της Ινδίας – με καλλιτέχνες από το Narmada Cultural Organization υπό την καθοδήγηση της κας. Narmada Devi Khukanthem. Η χορευτική παράσταση θα λάβει χώρα στις 30 & 31 Μαρτίου.

(iv)  Προβολή ταινίας - «Poetry of the Hills» του κου. Benoy Κ Behl, στις 2 Απριλίου 2015. Η ταινία καταπιάνεται με τις μινιατούρες του Κάνγκρα, μια περιοχή που βρίσκεται στο βόρειο ινδικό κρατίδιο της Χιματσάλ Πραντές , στους πρόποδες των λόφων των Ιμαλαΐων.

 Όλες οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό & Ερευνητικό Ίδρυμα ARTos.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μέσω τηλεφώνου στο 22 445455 ή μέσω e-mail στο info@artosfoundation.org

FACEBOOK EVENT εδώ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ