Είμαι η Ελενίτσα και έρχομαι από την Κύπρο

«…Μαζί θα πούμε ιστορίες για Φορεσιές και Περασμένες Εποχές. Θα σε συνοδεύσω σε όλο το ταξίδι που θα κάνεις στην έκθεση ‘Αχνάρια Μεγαλοπρέπειας: μια νέα ματιά στην παράδοση της ελληνικής γυναικείας φορεσιάς’, στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας! Μην ξεχνάς ότι οι φορεσιές είναι σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

 


Article featured image
Article featured image

Η Ελενίτσα μίλησε. Μένει τώρα να δούμε πόσοι θα καταδεχθούν την πρόσκλησή της για το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας, όπου στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων και με αφορμή την έκθεση «Αχνάρια Μεγαλοπρέπειας: μια νέα ματιά στην παράδοση της  Ελληνικής γυναικείας φορεσιάς», οργανώνει ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ιστορίες για φορεσιές  και περασμένες εποχές...!».  

Περισσότερες από 45 σπάνιες φορεσιές βρίσκονται στο Λεβέντειο Μουσείο και προσκαλούν τα παιδιά σε ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο των παραδοσιακών ενδυμάτων από την Ελλάδα και την Κύπρο, από τον 18ο έως τις αρχές του 20ού αιώνα.

Με μεθόδους βιωματικής προσέγγισης, οι μικροί επισκέπτες ανοίγουν κουτιά εξερεύνησης με υλικά και υφάσματα, αργαλειούς και υφαντά,  παρατηρούν χρώματα και μοτίβα, απαντούν ερωτήματα και σκιαγραφούν εμπειρικά την εξέλιξη της ελληνικής γυναικείας φορεσιάς από το χθες έως το σήμερα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 21 Μαρτίου, ώρα 11.00, στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας και η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πληροφορίες/κρατήσεις θέσεων: 22661475 ή με email education@leventismuseum.org.cy (περιορισμένος αριθμός θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ