Αυξήθηκε ο πληθυσμός των γιγάντιων πάντα στην Κίνα

Ο πληθυσμός των πάντα στην Κίνα αυξήθηκε κατά 268 σε σχέση με τα επίπεδα του 2003, φτάνοντας συνολικά τα 1.864, σύμφωνα με πρόσφατη απογραφή της Δασονομικής Υπηρεσίας της χώρας.


Σχεδόν το 75% των πάντα ζουν στη νοτιοδυτική επαρχία Σετσουάν, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται στις γειτονικές επαρχίες Σααντσί και Γκανσού.

Οι επίσημες απογραφές των γιγάντιων πάντα ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1970, με την πιο πρόσφατη να ξεκινάει το 2011 και να διαρκεί τρία χρόνια.

Εξάλλου ο αριθμός των γιγάντιων πάντα σε αιχμαλωσία αυξήθηκε κατά 211 άτομα, σημειώνοντας υπερδιπλάσια αύξηση σε σύγκριση με την περίοδο της προηγούμενης καταμέτρησης.

Η Κίνα διαθέτει πλέον 27 νέες περιοχές προστασίας για τα γιγάντια πάντα, γεγονός που έχει συνεισφέρει σημαντικά στην αύξηση του πληθυσμού τους.

Ο συνολικός αριθμός προστατευμένων περιοχών για το ίσως πιο διάσημο απειλούμενο είδος φτάνει τις 67 εντός Κίνας.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ