Λευκωσία: δικοινοτικό καφέ ανοίγει ο Σερ Χατζηιωάννου

Το πρώτο δικοινοτικό καφέ εγκαινιάζει στην παλιά Λευκωσία την Τρίτη 10 Μαρτίου, ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής του Stelios Philanthropic Foundation, της easyJet και της easyGroup. 


Η νέα πρωτοβουλία του Σερ εντάσσεται στο πλαίσιο των Δικοινοτικών Βραβείων που θα δοθούν φέτος για 7η χρονιά και στοχεύει στην ενίσχυση των δεσμών Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Το Δικοινοτικό Καφέ αρχίζει τη λειτουργία του την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 και θα αποτελεί σημείο συνάντησης και δικτύωσης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για ανταλλαγή επιχειρηματικών και άλλων ιδεών και ανάπτυξη δικοινοτικών συνεργασιών.

Στο κτίριο του Stelios Philanthropic Foundation, στη Γωνία Παλιάς Ηλεκτρικής & Επτανήσου 57, στην Παλιά Λευκωσία, κάθε Τρίτη απόγευμα από τις 5μμ μέχρι τις 6μμ, νικητές και παλαιότεροι συμμετέχοντες στα «Stelios Awards»  θα συζητούν τις εμπειρίες τους και θα μπορούν να υποβάλλουν εκ νέου αιτήσεις για τα φετινά βραβεία, ενώ επιχειρηματίες που επιθυμούν να συνεταιριστούν για πρώτη φορά θα μπορούν να βρουν συνεργάτες από την άλλη κοινότητα. Στη διάρκεια των συναντήσεων στο Δικοινοτικό Καφέ θα προσφέρονται δωρεάν από το Ίδρυμα καφές και μπισκοτάκια.

Ο θεσμός των Βραβείων Δικοινοτικής Συνεργασίας διοργανώνεται για 7η συνεχή χρονιά και από το 2009 έχουν απονεμηθεί σε 40 δικοινοτικές ομάδες βραβεία αξίας 1.200.000 ευρώ.

Φέτος, ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην ανάπτυξη δικοινοτικών συνεργασιών, προσφέροντας για πρώτη φορά σε ένα χρόνο το ποσό των 300.000 ευρώ, βραβεύοντας συνολικά 30 επιχειρηματικές ομάδες Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, με  το ποσό των 10.000 ευρώ την κάθε μια. Η πιθανότητα να κερδίσει κάποιος τις 10.000 ευρώ είναι μεγαλύτερη παρά ποτέ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ