Συνελήφθη η Αγγελική του Ξηρού [με αλλαγμένο λουκ]

Συνελήφθη το πρωί στη περιοχή της Σαλαμίνας η 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου, συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού. Όπως έγινε γνωστό, η Αγγελική συνελήφθη στην περιοχή της Σαλαμίνας, στο πατρικό σπίτι κατηγορουμένου για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς. Η Αγγελική είχε αλλάξει για μια ακόμα φορά τα μαλλιά της, ώστε να μην γίνεται αντιληπτή, ενώ κυκλοφορούσε με πλαστά στοιχεία.


Article featured image
Article featured image

Η νεαρή έχει μεταφερθεί ήδη στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής και σήμερα θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών. Η 22χρονη φέρεται ως βασικός συνεργάτης του Ξηρού και ως συνδετικός κρίκος του ίδιου με τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Η Αγγελική είναι μια από τις δυο γυναικείες παρουσίες τις οποίες έχουν καταγράψει οι γείτονες του Χριστόδουλου Ξηρού στην Ανάβυσσο. Την Αγγελική είχε αναγνωρίσει και ο ιδιοκτήτης της μονοκατοικίας στο Λουτράκι, ως την κοπέλα που είχε νοικιάσει το διαμέρισμα. Στην κατάθεσή του, υποστήριξε πως είχε χρόνια να το νοικιάσει  διαμέρισμα καθώς και ότι δεν είχε βάλει καν αγγελία. Τελικά,  τον προσέγγισε μεσίτης ο οποίος του είπε ότι ενδιαφέρεται μία κοπέλα, χωρίς να μου περισσότερες λεπτομέρειες.

«Αρχές Οκτώβρη συναντηθήκαμε με το μεσίτη και την κοπέλα. Ήταν σχετικά κοντή, περίπου 1,65 με ξανθό μαλλί, με αδύνατη σωματική διάπλαση, φορούσε σκουλαρίκι στη μύτη και συστήθηκε με το όνομα Ελένη Μελάνη" είπε στις αρχές προσθέτοντας ότι "την ενημέρωσα σχετικά με το ύψος του ενοικίου, δηλαδή τα 500 ευρώ. Επίσης, μου είπε πως συχνά στο διαμέρισμα θα έμενε κάποιες μέρες με έναν φίλο της και πως κάποια στιγμή θα ερχόταν και ο πατέρας της».

Στις αρχές Δεκέμβρη συνάντησε ξανά τη Μελάνη, όπως αναφέρει, η οποία του έδωσε τα χρήματα του ενοικίου και «μου σύστησε και το φίλο της, που βρισκόταν μαζί της και επίσης, μου είπε πως τον λένε Χάρη. Ο Χάρης ήταν ηλικίας 25 με 30 χρονών σχετικά εύσωμος και ύψος 1,80 μ., ίσως και περισσότερο. Με το Χάρη χαιρετηθήκαμε δια χειραψίας και αποχώρησαν μαζί με τη Μελάνη, χωρίς να μου πει κάτι άλλο. Η προφορά της ομιλίας του δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό και είμαι σίγουρος ότι επρόκειτο για Έλληνα».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ