Άδωνις: «Η συμφωνία των Βρυξελλών είναι αγνό, παρθένο Μνημόνιο»

«Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου είναι αγνό Μνημόνιο. Η αριστερή κυβέρνηση είναι προτέρημα; Καταστροφή είναι, όχι ελάττωμα», τόνισε σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους και τη συμφωνία των Βρυξελλών, ο  βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.


Article featured image
Article featured image

Ο βουλευτής, σημείωσε ότι μόνο οι δεξιοί φτιάχνουν κράτη.

«Οι δεξιές κυβερνήσεις φτιάχνουν τα κράτη και οι αριστερές τα διαλύουν. Να συγκυβερνήσω με τον Τσίπρα εγώ, προσωπικά το αποκλείω, το ξεκαθαρίζω για να μην γίνει παρεξήγηση, εγώ, αποκλείεται. Ο καθένας έχει τα δικά του όρια, εγώ το ξεκαθαρίζω. Εάν ο Τσίπρας αποφασίσει σοβαρά στη ζωή του να εφαρμόσει το Μνημόνιο και να τελειώνουμε, τότε εγώ δεν έχω πρόβλημα, να τον χειροκροτήσω και δημοσίως. Εάν τώρα μου λες, να πω μπράβο στο να επαναπροσλάβει 40.000 δημοσίους υπαλλήλους, στο να ξανά ανοίξει την ΕΡΤ και να βάλει χαράτσια, στο να αυξήσει τους φόρους, όχι. Δεν θα πω μπράβο, δεν γίνεται αυτό».

Αναφερόμενος στον Γίανη Βαρουφάκη είπε, «απορώ πώς δεν το βλέπει ο κ. Τσίπρας. Δεν στέκεται. Πήρα στις υπηρεσίες οικονομικών και είπα «ρε παιδιά, συγγνώμη, σας ζήτησε ο υπουργός σας τη σύμβαση και δεν του τη δώσατε;» και είπαν «όχι, δεν μας τη ζήτησε σήμερα το πρωί».

Ο κ. Βαρουφάκης δεν μπορεί να παραμείνει σε αυτή τη θέση, δεν στέκεται πια. Δεν μπορεί να σταθεί. Δεν είναι πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε πρόβλημα για την κυβέρνηση. Είναι πρόβλημα για τη χώρα».

Για τη στάση της Ν.Δ., εάν έλθει στη Βουλή συμφωνία ή πακέτο μέτρων ανέφερε:

«Όχι, μέτρα δεν θα ψηφίσει. Γιατί ο κ. Τσίπρας, επειδή έχει μείνει η οικονομία δύο μήνες στο ψυγείο, έχει αυξήσει την τρύπα και άρα θα πρέπει να πάρει μεγαλύτερα μέτρα. Τα μέτρα πού θα πάρει ο κ. Τσίπρας θα είναι το mail Χαρδούβελη επί τρία. Το mail Χαρδούβελη θα το βλέπετε μετά από λίγο καιρό και θα κλαίτε με νοσταλγία! Αφού ο κ. Τσίπρας είναι στη Βουλή και μας έριξε, αφού μας πολεμούσε δύο χρόνια και δεν ψήφισε ένα άρθρο ενός νόμου του Σαμαρά, αφού μας κατηγορούσε για δοσίλογους και νέο-μερκελιστές και προσκυνημένους και αφού μας έλεγε ότι θα έρθει να καταργήσει με ένα νόμο και με ένα άρθρο το Μνημόνιο, έρχεται μετά από δύο μήνες και εφαρμόζει το αγνό παρθένο Μνημόνιο και έρχεται να πάρει τα διπλάσια μέτρα από εμάς. Γιατί δυο μήνες, μην πω τι έκανε και είμαι στο ραδιόφωνο και είμαι βουλευτής και είναι πρωθυπουργός… Θα πρέπει μετά να έρθουμε εμείς και να του ψηφίσουμε τα μέτρα κιόλας, για να το νομιμοποιήσουμε ότι έβαλε τη χώρα σε αυτή την περιπέτεια; Αφού θέλανε να πάρουνε την ευθύνη της χώρας κι αφού αδημονούσανε να πάρουν την καρέκλα και αφού δεν άντεχαν χωρίς καρέκλα, θα την πάρουν τώρα την καρέκλα και θα την βάλουν εκεί που πρέπει. Θα πάρουν τα μέτρα και θα πάνε παρακάτω. Κι εγώ πού είμαι πιο μνημονιακός, ούτε ένα μέτρο δεν ψηφίζω. Μόνοι τους.  Άμα ψηφίσουμε εμείς τα μέτρα, θα μας βλέπουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι στη Βουλή και θα μας παίζουν το τραγουδάκι «να δεις που κάποτε…». Να ψάξουν αλλού! Τα μέτρα μόνοι τους, όλα οι ΣΥΡΙΖΑίοι και οι Καμμένοι, ένα-ένα, να τους βλέπω, να τους χαίρομαι, να τους χειροκροτώ. Όλο το Μνημόνιο ο Καμμένος κι όλα τα Μνημόνια ο Τσίπρας, δεν τελειώνει η ζωή αν πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα. Θα πέσει η κυβέρνηση αν δεν έχουν πλειοψηφία στη Βουλή, όταν μια κυβέρνηση χάνει τη δεδηλωμένη, πέφτει. Μετά ξανα-ξεκινάει η δημοκρατία από την αρχή».

Τέλος μιλώντας για τον Πάνο Καμμένο ανέφερε:

«Ο μόνος σίγουρος που θα ψηφίσει όλα τα μνημονιακά μέτρα είναι ο κ. Καμμένος. Αφού από το 2012 ο άνθρωπος μπορεί. Από την ώρα πού γεννήθηκε, προσπαθούσε να γίνει υπουργός Εθνικής Άμυνας. Κατάφερε να γίνει υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ο κ. Καμμένος την καρέκλα της Εθνικής Αμύνης δεν την αφήνει που να τον δέρνουνε! Όταν θα έρθει η ώρα να φύγει, θα την πάρει σπίτι του! Ο κ. Καμμένος θα ψηφίσει μνημόνια χειρότερα από εμένα, για να καθίσει σε αυτή την καρέκλα. Μην ασχολείστε, θα τα ψηφίσουν όλα οι Καμμένοι. Δεν υπάρχει αναίδεια, οι Καμμένοι τα ψηφίζουν όλα και οι βουλευτές του και όλοι».

 

 


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ