Σιγά μωρέ τώρα, τι είναι 200 χιλιόμετρα;

Σήμερα, στο δελτίο έπαιξε ένα θέμα για δυο πιτσιρικάδες που έτρεχαν, λέει, με 200. Φυσικά και δεν έχουμε σκοπό να κατακρίνουμε κανένα αφού όλοι σε αυτή την ηλικία κάναμε διάφορες τρέλες -για να μην χρησιμοποιήσουμε καμιά πιο βαριά έκφραση.

 


Article featured image
Article featured image

Κι ας κάθονταν στ’ αυτιά μας οι γονείς μας για ώρες. Κι ας ξέραμε ότι οι δρόμοι είναι γεμάτοι αστυνομίες και ραντάρ. Ποιος υπολογίζει τον θάνατο στα 18 και στα 19, πέραν από ελάχιστες εξαιρέσεις;

Περνώντας όμως τα χρόνια και δη όταν κάνεις οικογένεια, η αλήθεια είναι πως τρέμει η ψυχή σου. Το πόδι ίσα που πατάει στο γκάζι. Σκέφτεσαι πόσο αφελής ήσουνα τότε και πόσο απερίσκεπτα έπραττες.

Συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι μόνος σου. Όχι, φυσικά, πως στα 19 είσαι μόνος σου και αυτό ακριβώς είναι που πρέπει να εμπεδώσουμε όλοι νωρίτερα. Πως είναι κάποιοι πίσω που μας περιμένουν. Κάθε απόγευμα, κάθε βράδυ, κάθε ξημέρωμα.

Πάλι καλά που είναι και αυτό το billboard στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού που σου λέει να μην τρέχεις γιατί στο σπίτι είναι κάποιος που σε περιμένει και κάθε φορά που περνάμε στο ύψος της Χοιροκοιτίας μάς υπενθυμίζει ότι για κάποιον ή κάποιους η φυσική μας παρουσία είναι πολύ σημαντική. Μια μάνα, ένας/μία σύζυγος, ένα παιδάκι που περιμένει τον μπαμπά ή τη μαμά για να παίξει μαζί τους, έστω ένα σκυλάκι.

Δες, για παράδειγμα, το πιο κάτω viral βίντεο των 22,5 εκατομμυρίων views, με την άκρως συγκινητική διαφήμιση για τους φίλους ακριβώς που σε περιμένουν να γυρίσεις σπίτι, και ενδεχομένως να προβληματιστείς όσο ποτέ άλλοτε κατά πόσο θα οδηγήσεις ξανά μεθυσμένος.

 



Ναι, ένα σκυλί είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για να σε κάνει να επιστρέψεις σπίτι σώος μετά από οποιαδήποτε έξοδο. Δεν είναι;

Κι αν μετά απ’ αυτό δεν έχεις πειστεί ακόμα, ίσως θα πρέπει να δεις και κάτι ακόμα. Πως θα σου φαινόταν αν πήγαινες σε μια κηδεία; Στη δική σου κηδεία. Αν δεν σκέφτηκες ποτέ πως θα ‘ταν, ίσως θα πρέπει να ρίξεις μια ματιά στο βίντεο πατώντας σε αυτό το link.

Η ζωή μας είναι πολύτιμη. Δική μας είναι η επιλογή αν θα την θέτουμε σε κίνδυνο τρέχοντας στο δρόμο, οδηγώντας μεθυσμένοι ή ξεχνώντας να φορέσουμε ζώνη…


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ