Για τις σχέσεις τριών και περισσοτέρων ατόμων [έγινε η πρώτη πορεία στην Αθήνα]

Την πρώτη τους πορεία στην ιστορία πραγματοποίησε το Σάββατο στην Αθήνα η πολυσυντροφική κοινότητα της Ελλάδας.

 

(Η cover photo είναι από το Pride του Σαν Φρανσίσκο το 2004)


Article featured image
Article featured image

Οι πολυσυντροφικοί ήταν μέρος μεγάλου αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου, στο οποίο συμμετείχαν μετανάστες, παιδιά χωρίς ιθαγένεια, ΛΟΑΤ, άνεργοι, μαθητές, φοιτητές και όλων των τύπων αντιφασίστες, με αφορμή τη Διεθνή ημέρα δράσης Ενάντια στον Ρατσισμό και τον Φασισμό.

Όπως γράφει το VICE Greece, βασικό αίτημα της πολυσυντροφικής κοινότητας είναι το σύμφωνο συμβίωσης να επεκταθεί ώστε να μπορεί να συμπεριλάβει όλα τα άτομα που βρίσκονται σε μία σχέση συμβίωσης και άσχετα από το φύλο, τον αριθμό και τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

«Ως πολυσυντροφικά άτομα, διεκδικούμε να μπει τέλος στον στιγματισμό των ανθρώπων και των σχέσεων που δεν χωρούν στα κυρίαρχα καλούπια» έγραφε το κείμενο πρόσκλησης στην πορεία.

«Όχι πια πολυφοβία, θέλουμε το σύμφωνο και την παιδοθεσία» και «πολυσυντροφικές/οι ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό και τον σεξισμό» έγραφαν οι πικέτες που κρατούσαν οι πολυσυντροφικοί.

Να σημειωθεί πως σε περιοχές των ΗΠΑ και του Καναδά καθώς και σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης, το φαινόμενο της πολυσυντροφικότητας είναι εδώ και αρκετά χρόνια ορατό και σε σημαντικό βαθμό αποδεκτό. 

Οι πολυσυντροφικοί της Ελλάδας έχουν ήδη προγραμματίσει την πρώτη τους παρουσία στο φετινό Athens Pride στις 13 Ιουνίου, όπου μαζί και με μέλη της ΛΟΑΤ κοινότητας θα παρελάσουν στους δρόμους της Αθήνας προσθέτοντας και τα δικά τους αιτήματα στις διεκδικήσεις.


Διεκδικούμε να μπει τέλος στον στιγματισμό των ανθρώπων και των σχέσεων που δεν χωρούν στα κυρίαρχα καλούπια


Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τους πολυσυντροφικούς, τα πιστεύω και τα αιτήματά τους, μπείτε στο στη Facebook σελίδα Ανοιχτές Σχέσεις


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ