Έρχεται Κύπρο η Monika [για πρώτη φορά]

Εννιά χρόνια πριν, το 2006, όλοι σε Ελλάδα και Κύπρο μιλούσαν για ένα σπουδαίο ταλέντο, ένα κορίτσι που ξεπετάχτηκε μέσω του MySpace.

 


Article featured image
Article featured image

Το πρώτο προσωπικό demo της Monika (κατά κόσμον Μόνικα Χριστοδούλου) έγινε talk of the town και φυσικά, η αφορμή να την ανακαλύψει η ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία Archangel Music.

Η συνέχεια γνωστή. Ο κόσμος υποδέχτηκε (δυο χρόνια αργότερα) το πρώτο της άλμπουμ, το «Avatar», με απίστευτο ενθουσιασμό, ενώ οι κριτικοί αναγνώρισαν στο πρόσωπό της τη νέα ελπίδα της ελληνικής μουσική σκηνής.

Αυτοδίδακτη στο τραγούδι, στο πιάνο, την κιθάρα, το σαξόφωνο, το ακορντεόν και τα τύμπανα, η Μόνικα όχι μόνο δεν τους διέψευσε και δεν αποδείχτηκε κατώτερη των προσδοκιών τους, αλλά έφτιαξε και ένα δεύτερο εξαιρετικό άλμπουμ, το «Exit».

Και τα δύο έγιναν πλατινένια!

Και φτάσαμε σιγά σιγά στο τώρα, με ένα τρίτο δίσκο από τη σπουδαία δημιουργό, το «Secret in the Dark», που κυκλοφόρησε στο 2014, όπου πέρα από τη σκοτεινή πλευρά και τους Χατζιδάκι και Radiohead οι οποίοι θα πάντα είναι μέσα της, όπως η ίδια λέει, η Μόνικα κάνει μια «δήλωση» μέσω αυτού ότι εξελίσσεται μουσικά. Εξ ου και τα disco, pop και groove ακούσματα. «Οι άνθρωποι που με γνωρίζουν ξέρουν ότι πάντα χόρευα με αυτήν τη μουσική: Madonna, Nelly Furtado...».

 



Στη μία και μοναδική συναυλία της στη μουσική σκηνή Red, στις 23 Απριλίου (Πέμπτη), η Μόνικα σίγουρα θα μας δείξει και τα δυο πρόσωπά της. Από τη μια το εσωστρεφές κορίτσι που ερμηνεύει καθήμενη με την κιθάρα και από την άλλη η ψυχή του πάρτι!

Μετά την περσινή συνυαλία στο Ηρώδειο, λοιπόν, η Μόνικα κατεβαίνει στην παλιά Λευκωσία. Ποιος χάνει ένα τέτοιο live;

 



Περισσότερες πληροφορίες και συνεχής ενημέρωση για το event στη σελίδα του RED στο facebook.

Πληροφορίες 22767711.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ