Η Nintendo ετοιμάζεται να παίξει με smartphones

Η Nintendo, πρόκειται να περάσει σε νέα εποχή, συμβαδίζοντας με τους νέους κανόνες του παιχνιδιού, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal.

 


Article featured image
Article featured image

Η διάσημη εταιρεία ηλεκτρονικών games ξεκινάει μια συνεργασία με την εταιρία κατασκευής παιχνιδιών για κινητά τηλέφωνα, DeNA Co, με σκοπό τη δημιουργία εφαρμογών – παιχνιδιών για smartphones και άλλες συσκευές που δεν ανήκουν στην κατηγορία της κονσόλας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της εταιρείας, Satoru Iwata, «αυτή η αλλαγή τακτικής από πλευράς της εταιρίας θα προσελκύσει περισσότερους χρήστες», κάνοντας τον κολοσσό των παιχνιδιών ακόμα πιο ανταγωνιστικό απέναντι στις Sony και Microsoft οι οποίες με τα PlayStation και Xbox αντίστοιχα αποτελούν το μεγαλύτερο ανταγωνιστή της Nintendo στην κατασκευή κονσόλας.

Παράλληλα με τη συμφωνία αυτή, ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου και η δημιουργία νέας κονσόλας με το κωδικό όνομα «NX». Περισσότερα νέα για τη νέα κονσόλα της Nintendo αναμένονται μέσα στην επόμενη χρονιά σύμφωνα με δηλώσεις του Iwata.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ