Ταϊβανέζικο το καλύτερο malt ουίσκι στον κόσμο

Δεν τους έφτανε η επικράτηση του ΟΧΙ στο πρόσφατο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία, οι πολύ τόπακες Σκωτσέζοι δέχονται τώρα ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα στην «εθνική» τους υπερηφάνεια.

Μετά την ανάδειξη ενός γιαπωνέζικου ουίσκι ως το καλύτερο blended malt στον κόσμο για το 2015, τώρα το καλύτερο malt ουίσκι αναδεικνύεται το… ταϊβανέζικο «Kavalan Solist Vinho Barrique». 


Article featured image
Article featured image

Οι κριτές του «World Whiskies Awards» ανέφεραν για το συγκεκριμένο ουίσκι πως αφήνει μια εκπληκτικά βελούδινη γεύση στον ουρανίσκο, ενώ η γεύση θα μπορούσε να περιγράφει ως σοκολάτα γάλακτας με μπέρμπον.

Το Kavalan Solist παράγεται στο αποστακτήριο King Car στη βορειοδυτική Ταϊβάν, όπου ωριμάζει μέσα σε δρύινα βαρέλια που κάποτε περιείχαν κόκκινο ή λευκό κρασί.

Το αποστακτήριο άρχισε να λειτουργεί πριν από μια δεκαετία και έκτοτε δεν έχει σταματήσει να κερδίζει διεθνή βραβεία για την ποιότητα των ουίσκι που παράγει.

Σημειώνεται ότι το καλύτερο blended malt ουίσκι στον κόσμο για το 2015 αναδείχθηκε το Γιαπωνέζικο Nikka Whisky Taketsuru Pure Malt με παλαίωση 17 ετών.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ