Βαρουφάκης: Στο top 10 των κορυφαίων στοχαστών του κόσμου

Στο τοπ 10 των κορυφαίων στοχαστών του κόσμου για το 2015 συμπεριλήφθηκε, από το περιοδικό Prospect, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

 


Article featured image
Article featured image

Το Prospect, περιοδικό που ασχολείται με ζητήματα πολιτικής και οικονομίας, διεξήγαγε ψηφοφορία στην οποία μετείχαν 3.000 αναγνώστες οι οποίοι και επέλεξαν τους κορυφαίους στοχαστές του κόσμου για το 2015.

Η λίστα των 10 World Thinkers έχει ως εξής:

1)     Τομά Πικετί, γάλλος οικονομολόγος που συνέταξε το βιβλίο «Το Κεφάλαιο στον 21ο αιώνα»

2)     Γιάνης Βαρουφάκης, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών

3)     Ναόμι Κλάιν,  συγγραφέας και ακτιβίστρια

4)     Μπράντ Ράσελ, ηθοποιός και ακτιβιστής

5)     Πολ Κρούγκμαν,  νομπελίστας οικονομολόγος

6)     Αρουντιχάτι Ρόι, Ινδή συγγραφέας και ακτιβίστρια

7)     Γιούργκεν Χάμπερμας φιλόσοφος και κοινωνιολόγος

8)     Ντάνιελ Κάνεμαν, νομπελίστας ψυχολόγος

9)     Τζον Γκρέι, πολιτικός αναλυτής και φιλόσοφος

10)   Ατούλ Γκαουάντε, διάσημος χειρουργός και συγγραφέας.

Στην αναφορά για τον Γιάνη Βαρουφάκη το περιοδικό αναφέρει:

«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου οφείλεται κατά ένα μέρος στις προσπάθειες του Γιάνη Βαρουφάκη, που πλέον είναι υπουργός Οικονομικών. Ο Βαρουφάκης, ο οποίος κατέχει διδακτορικό στην θεωρία των παιγνίων από το Πανεπιστήμιο του Essex, και αποκαλεί τον εαυτό του ένα «τυχαίο οικονομολόγο», έχει παρουσιάσει για πρώτη φορά μια εναλλακτική στην γερμανική λιτότητα που έχει επιβάλει η Γερμανία από το 2010. Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που ο Βαρουφάκης έχει προσπαθήσει να πωλήσει σε άλλους ηγέτες της ευρωζώνης έχει τις ρίζες της σε αυτές τις προτάσεις. Μένει να δούμε το εάν ο Βαρουφάκης καταφέρει να πείσει την Άνγκελα Μέρκελ επί της ουσίας. Οι οιωνοί, ωστόσο, δεν είναι ευοίωνοι, καθώς κάποιοι Ευρωπαίοι ηγέτες λένε ότι είναι κουραστική η συνήθεια του Βαρουφάκη να λέει ένα πράγμα στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες και ένα άλλο στο εγχώριο κοινό».


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ