Έρχεται το αυτοκίνητο του μέλλοντος!

Η Mercendes-Benz, η γερμανική εταιρία παραγωγής αυτοκινήτων, παρουσίασε πρόσφατα το όραμά της για το αυτοκίνητο του μέλλοντος καταρρίπτοντας ό,τι ξέραμε ως τώρα για τις μετακινήσεις.

 


Article featured image
Article featured image

Πρόκειται για ένα αυτόνομο όχημα, στο οποίο ο οδηγός θα είναι προαιρετικός και τα καθίσματα θα περιστρέφονται, μετατρέποντάς το από μέσο μεταφοράς σε σαλόνι, για την πιο ξεκούραστη μετακίνηση που είχες φανταστεί ποτέ!

Ο επικεφαλής της εταιρίας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το αυτοκίνητο έχει αρχίσει να υιοθετεί νέες χρήσεις, πέρα από το ρόλο του ως ένα απλό μέσο μεταφοράς, με απώτερο αποτέλεσμα την μετατροπή του σε ένα κινούμενο χώρο διαβίωσης».

Το εν λόγω μοντέλο παρουσιάστηκε πριν από μερικές βδομάδες στο Consumer Electronics Show του Las Vegas. Στο ευρύχωρο εσωτερικό του χρησιμοποιούνται υλικά όπως ξύλο καρυδιάς, γυαλί, δέρμα και αλουμίνιο, ενώ το εξωτερικό του διαμορφώνεται από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα, αλουμίνιο και χάλυβα, καθιστώντας το περίπου 40% ελαφρύτερο από ένα μέσο σύγχρονο αυτοκίνητο ανάλογου μεγέθους, ενώ ταυτόχρονα δε μειώνεται η στιβαρότητα και αντοχή της δομής του εξωτερικού κελύφους.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ