13 πόντοι είναι αρκετοί για να είναι ένας άντρας περήφανος

Eκτός από το σαιξπηρικό «να ζει κανείς ή να μη ζει», ένας άντρας βασανίζεται και από άλλα υπαρξιακά ερωτήματα, με πιο βασικό ίσως κατά πόσο το πέος του έχει το «σωστό» μήκος.


Article featured image
Article featured image

Μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα εξέτασε ενδελεχώς το ζήτημα -περισσότερο από κάθε άλλη φορά μέχρι σήμερα- και διαπίστωσε ότι το αντρικό όργανο, όταν βρίσκεται σε στύση, έχει κατά μέσο όρο μήκος 13,12 εκατοστών.

Οι ερευνητές του King’s College του Λονδίνου, με επικεφαλής τον ψυχίατρο Ντέβιντ Βιλ, έψαξαν όλες τις σχετικές δημοσιευμένες μελέτες, που περιλάμβαναν μετρήσεις αντρικών γεννητικών οργάνων κάθε φυλής και κάθε ηλικίας.

Οι δειγματοληπτικές μετρήσεις συνολικά αφορούσαν 15.521 άντρες και έχουν γίνει από ιατρικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το μέσο μήκος του χαλαρού χωρίς στύση πέους είναι 9,16 εκατοστά. Στους 100 άντρες μόνο οι πέντε έχουν πέος άνω των 16 εκατοστών, ενώ επίσης μόνο οι πέντε έχουν πέος μικρότερο των δέκα εκατοστών.

Δεν διαπιστώθηκε κάποια ιδιαίτερη συσχέτιση ανάμεσα στο μέγεθος του πέους και σε άλλα σωματικά χαρακτηριστικά, όπως το ύψος ή το βάρος. Το μόνο σίγουρο, κατά τους επιστήμονες, είναι ότι αν ένας άντρας έχει μεγάλο πέος, θα φοράει και μεγάλο νούμερο παπούτσι.

Η νέα μελέτη δημοσιεύθηκε στο βρετανικό περιοδικό ουρολογίας «BJU International», σύμφωνα με το «Science». Οι ερευνητές επεσήμαναν πως μερικοί άντρες αγχώνονται τόσο πολύ με το μήκος του πέους τους, που πάσχουν από μια ψυχολογική πάθηση, η οποία λέγεται «δυσμορφική διαταραχή σώματος».

Σύμφωνα με τους ερευνητές, μόνο οι μισοί άντρες (το 55%) είναι ικανοποιημένοι με το μέγεθος του γεννητικού οργάνου τους.

«Πιστεύουμε ότι τα στοιχεία αυτά θα βοηθήσουν τους γιατρούς να διαβεβαιώσουν την μεγάλη πλειονότητα των αντρών πως το μέγεθος του πέους τους βρίσκεται εντός φυσιολογικών πλαισίων», τόνισε ο Ντέιβιντ Βιλ.

Όπως είπε, το πρόβλημα των αντρών βρίσκεται κατά βάση στο κεφάλι τους, καθώς «τείνουν να υποεκτιμούν το μέγεθός του πέους τους, ενώ φαίνεται να έχουν διαστρεβλωμένη εικόνα σχετικά με το μέγεθος του πέους των άλλων αντρών».

Γι’ αυτό, εν μέρει, όπως τόνισαν οι επιστήμονες, φταίνε οι προσεκτικά επιλεγμένοι -και «προικισμένοι»- άντρες που πρωταγωνιστούν στις πορνοταινίες. Για παράδειγμα, στην πραγματικότητα μόνο το 2% των αντρών έχει πέος 18 εκατοστών, αλλά στα πορνοφίλμ το ποσοστό αυτό φαίνεται να είναι πολύ μεγαλύτερο.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ