7 λόγοι που ένας άντρας απατά μια γυναίκα

Γιατί οι άντρες είναι άπιστοι; Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό δεν έχει πάντα να κάνει με το σεξ.


Σε μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν άπιστοι σύζυγοι σχεδόν οι μισοί είπαν ότι οδηγήθηκαν στην απιστία επειδή ένιωσαν παραμελημένοι από τις συζύγους τους.

Μόνο το 7% παραδέχθηκε ότι το έκανε επειδή επιθυμούσε σεξουαλικά κάποια άλλη γυναίκα.

Πώς λοιπόν μπορείτε να κρατήσετε τον σύζυγό σας ώστε να μην παρεκτραπεί;

Αυτοί είναι οι εφτά λόγοι για τους οποίους ένας άντρας μπορεί να υποπέσει στο αδίκημα της απιστίας!

1. Δεν νιώθει πια σέξι

«Ένιωσα ότι η γυναίκα μου έπαψε να με θεωρεί γοητευτικό και ελκυστικό. Συνέχεια μου έκανε παρατηρήσεις για την εξωτερική μου εμφάνιση και πόσο έχω αλλάξει συγκριτικά με την περίοδο που γνωριστήκαμε ενώ κάθε φορά που βλέπαμε μαζί ταινία «έλιωνε» με τους πρωταγωνιστές», θυμάται ο Jeff. Σκεφτείτε για το πώς θα αντιδρούσατε αν ο καλός σας σας σύγκρινε όλη την ώρα με αστέρες του κινηματογράφου. Να αντιμετωπίζετε πάντα τον άλλον όπως θα θέλατε κι εκείνος να σας αντιμετωπίζει.

2. Νομίζει ότι δεν θα το ανακαλύψετε

Ορισμένοι άντρες φοβούνται μόνο τις συνέπειες της απιστίας. «Η γυναίκα μου δεν θύμωνε κάθε φορά που έπρεπε να δουλέψω μέχρι αργά ή ακόμα κι όταν έβλεπα ποδόσφαιρο στα γενέθλιά της. Ήξερα όμως ότι αν ανακάλυπτε την απιστία μου, θα γινόταν Τούρκος», λέει ο Ερρίκος. Το θέμα είναι λοιπόν ότι ακόμα κι αν είστε επιεικής και χαλαρή σε γενικές γραμμές να θέτετε όρια ώστε να γνωρίζει ο καλός σας που είναι η γραμμή.

3. Ο εγωισμός του είναι πληγωμένος

Μερικές φορές μια δύσκολη εμπειρία μπορεί να κάνει ένα άτομο να αμφιβάλλει για τον εαυτό του και να αναζητά μια επιβεβαίωση έξω από το συζυγικό κρεβάτι. «Η γυναίκα μου είναι καταπληκτική, αλλά μετά από μια περίοδο έξι μηνών ανεργίας κι ενώ εκείνη πήγαινε κάθε πρωί στην δουλειά της είχα την ανάγκη να ξεφύγω από το πόσο άσχημα ένιωθα για τον εαυτό μου. Έτσι οδηγήθηκα στην απιστία», εξομολογείται ο Rick.

4. Δεν υπολογίζει τα συναισθήματα σας

Ο Ron παραδέχεται, «Ήμουν άπληστος. Μια γυναίκα δεν μου ήταν αρκετή.»Αυτή η συμπεριφορά του συνεχίστηκε για χρόνια, ώσπου η γυναίκα του του είπε πως η κακή συμπεριφορά του την πλήγωνε αφάνταστα.«Πλήγωσα τον άνθρωπο που αγαπώ πιο πολύ στον κόσμο», λέει ο Ron. Η σύζυγός του τον έκανε να συνειδητοποιήσει ότι θα τον ξανά εμπιστευτεί μόνο αν τις δείξει με πράξεις ότι πραγματικά άλλαξε. Σταμάτησε λοιπόν τις απιστίες κι εκείνη τον συγχώρεσε.

5. Αισθάνεται ότι δεν είναι σημαντικός για εσάς

Οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας συχνά δημιουργούν προβλήματα στις σχέσεις. Μην αφήσετε όμως να συμβεί αυτό. «Όταν ξεκινήσαμε την κοινή μας ζωή ήμασταν πάντα εκεί ο ένας για τον άλλον. Ήξερα  ότι η ένταση δεν θα διαρκέσει για πάντα, αλλά μόνο μετά από μερικά χρόνια άρχισα να αισθάνομαι ότι η γυναίκα μου με θεωρεί δεδομένο και βρισκόμουν δέκατος στη λίστα των προτεραιοτήτων της», λέει ο Andy. Η απιστία του δεν οφειλόταν τόσο από τη σεξουαλική έλξη για κάποια άλλη γυναίκα, όσο το γεγονός ότι ήταν πιο σημαντικός για αυτή την άλλη γυναίκα.

6. Αισθάνεται υποτιμημένος

Ακόμη και αν η σεξουαλική σας ζωή είναι έντονη, τα κομπλιμέντα μεταξύ σας μόνο καλό θα κάνουν. «Είχα μια εξωσυζυγική σχέση με μια γυναίκα που με έκανε να πετάω στον έβδομο ουρανό», λέει ο Έντυ. Ακόμα κι αν έληξε τώρα αυτή η ιστορία ο ίδιος εξακολουθεί να αισθάνεται ότι η σύζυγός του δεν τον εκτιμά. Μην ξεχνάτε να ανταλλάσσετε φιλοφρονήσεις μεταξύ σας - δεν έχει σημασία πόσο μικρές είναι – αρκεί να υπενθυμίζετε ο ένας στον άλλον το ενδιαφέρον σας.

7. Του λέτε συνέχεια ότι είναι άπιστος

«Από το μήνα του μέλιτος μας, η σύζυγός μου εξέφρασε τις υποψίες της περί απιστίας. Ήξερα ότι το έκανε επειδή ο πατέρας μου ήταν άπιστος και πίστευε ότι σόι πάει το βασίλειο. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με μένα. Δεδομένου ότι τίποτα δεν την έκανε να αισθανθεί καλύτερα, ένιωσα ότι δεν θα είχε σημασία αν όντως την απατούσα. Έτσι κι έγινε», εξομολογείται ο Robert. Συζητήστε τι σας ενοχλεί και ελέγξτε τις ανασφάλειές σας. Σε ένα γάμο πρέπει και οι δύο σύντροφοι να έχουν εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον.

 


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ