Tempier και Schneitter οι κορυφαίοι ποδηλάτες [στα αρχαία της Αμαθούντας]

Ο Γάλλος Stephane Tempier και η Ελβετίδα Nathalie Schneitter ήταν οι θριαμβευτές στο μονοήμερο Sunshine Cup 2 - Αμαθούντα, που διεξήχθη την Κυριακή 8 Μαρτίου και με το οποίο ολοκληρώθηκε ο διεθνής αγώνας ορεινής ποδηλασίας.


Article featured image
Article featured image

Θυμίζουμε ότι το τετραήμερο από τις 26 Φεβρουαρίου μέχρι 1 Μαρτίου, διεξήχθη σε Λεύκαρα, Λυθροδόντα και Καπέδες το Sunshine Cup 1 - Αυξέντεια.

Με τη νίκη τους στο stage της Κυριακής 8 Μαρτίου, οι Tempier και Schneitter, εξασφάλισαν παράλληλα και τη συνολική πρωτιά στο Κύπελλο Sunshine, αφού είχαν μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς από τα Αυξέντεια και την Αμαθούντα.

Ο αγώνας την Κυριακή ήταν εντυπωσιακός, με τους ποδηλάτες να αγωνίζονται ανάμεσα στον αρχαιολογικό χώρο και δίπλα από τη θάλασσα.

Η δε τελετή απονομών έλαβε χώρα μέσα στο ναό του Απόλλωνα, αναδεικνύοντας έτσι την πλούσια ιστορία της Κύπρου στους ξένους επισκέπτες.

Έκπληξη από Schneitter

Η νίκη του Stephane Tempier στην κατηγορία αντρών ήταν αναμενόμενη. Επικράτησε κατά 13 δευτερόλεπτα του συμπατριώτη του Maxime Marotte, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Βέλγος Sebastian Carabin, 1 λεπτό και 29 δευτερόλεπτα πίσω από το νικητή. Από την άλλη, έκπληξη αποτέλεσε η νίκη της Nathalie Schneitter στη γυναικεία κατηγορία. Η 28χρονη από την Ελβετία πήρε την πρωτιά με χρόνο 1 ώρα, 27 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα, τερματίζοντας 38’’ μπροστά από τη δεύτερη Elisabeth Osl από την Αυστρία και 42’’ από την Anne Terpstra από την Ολλανδία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Άνδρας προσπάθησε να εξαγάγει λαθραία 2.000 ζωντανά μυρμήγκια

Article featured image

Επιστήμονες απαντούν γιατί οι γάτες προσγειώνονται σχεδόν πάντα τέλεια

Article featured image

Τι θα ακούγαμε αν μιλούσαμε με έναν Νεάντερταλ;