Αμερικανίδες τουρίστριες χάραξαν τα αρχικά τους στο Κολοσσαίο

Δύο Αμερικανίδες τουρίστριες, ηλικίας 21 και 25 ετών κατηγορούνται πως βεβήλωσαν το Κολοσσαίο, χαράσσοντας τα ονόματά τους, ενώ στη συνέχεια έβγαλαν και selfie για να επιδείξουν με υπερηφάνεια την πράξη τους.


Article featured image
Article featured image

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως η μία από τις δύο, χρησιμοποιώντας ένα κέρμα χάραξε τα αρχικά των ονομάτων τους, «J» και «Ν», κάνοντας χαρακιές 7,60 εκατοστών σε έναν από τους πέτρινους τοίχους της δυτικής πλευράς του αρχαιολογικού χώρου στη Ρώμη.

Πάντως, οι δυο τους καταγγέλθηκαν σχεδόν αμέσως από άλλους τουρίστες στους φύλακες του μνημείο, με αποτέλεσμα να κληθεί η ιταλική αστυνομία η οποία της συνέλαβε. Τώρα αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «διακεκριμένη φθορά σε κτίριο ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος».

Πάντως και οι δύο νεαρές Αμερικανίδες ζήτησαν συγγνώμη για την πράξη τους, δηλώνοντας πως δεν είχαν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της ζημιάς που προκαλούσαν. Μάλιστα, σύμφωνα με την Repubblica, φέρονται να δήλωσαν στους αστυνομικούς της Piazza Dante που τις συνέλαβαν ότι το περιστατικό «θα το θυμόμαστε για μια ζωή».

Πάντως, η ιταλική εφημερίδα σημειώνει πως δεν είναι η πρώτη περίπτωση βανδαλισμού αρχαιολογικού μνημείου στη χώρα, καθώς πριν από τρεις μήνες ένας Ρώσος τουρίστας συνελήφθη για χάραξη ενός μεγάλου «Κ» περίπου 25 εκατοστών σε τοίχο του Κολοσσαίου.

 


[Πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ