Beach Σάμπο στις Φοινικούδες

Σε άλλη μία καινοτομία προχωράει η Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο, αφού στα μέσα του Ιουλίου αναμένεται να διεξάγει αγώνες Beach Σάμπο, κάτι που πρώτη φορά θα γίνει στην Κύπρο.

 


Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουλίου, θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα «Cyprus Open Championship» για αθλητές ηλικίας από 8 μέχρι 18 χρόνων.

Τη δεύτερη ημέρα, δηλαδή την Κυριακή 14 Ιουλίου, οι αθλητές θα μεταφερθούν στο χώρο των Φοινικούδων, όπου σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας θα πραγματοποιηθεί το Beach Σάμπο.

Το τουρνουά αυτό αναμένεται να προσελκύσει αθλητές από περίπου δέκα χώρες, ενώ τον επόμενο μήνα σε συνεδρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας θα προστεθεί και στο διεθνές καλεντάρι, γεγονός που θα αυξήσει το ενδιαφέρον.

Τόσο στο «Cyprus Open Championship», όσο και στο Beach Σάμπο δικαιούνται να λάβουν μέρος και αθλητές από άλλα αθλήματα, όπως για παράδειγμα του τζούντο.

Επιπλέον, η Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο προσανατολίζεται να διοργανώσει το ίδιο διάστημα και προπονητικό καμπ.

Η διαφορά του Beach Σάμπο

Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στο Σάμπο σάλας και το Beach Σάμπο. Η μοναδική διαφορά είναι ότι οι αθλητές παλεύουν μόνο όρθιοι. Ο αγώνας δεν γίνεται στο έδαφος, λόγω της άμμου. Οι αγώνες είναι σύντομης διάρκειας και αυτός που θα πέσει πρώτος, είναι ο ηττημένος της «μάχης».

Πάνε Σερβία

Στο μεταξύ, ευρωπαϊκές υποχρεώσεις θα έχουν δύο αθλητές του Σάμπο την Τετάρτη 15 Απριλίου, καθώς η Μαριλένα Πάγκαλου και ο Αντρέας Παπαπέτρου θα μεταβούν στη Σερβία για να αγωνιστούν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων. Θυμίζουμε ότι η Μαριλένα πήρε την 3η θέση στο Πανευρωπαϊκό το 2013 στην Κύπρο και την 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας το 2014. Την περασμένη εβδομάδα, η Μαρία Ψαρά συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Καζακστάν, σε ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά σάμπο με αθλητές απ΄ όλο τον κόσμο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ