Είναι κάτι που το ακούς πριν το δεις και βολτάρει στη Λευκωσία

Καθώς ο κόσμος απολαμβάνει τον καφέ του σε διάφορους χώρους συνεύρεσης στη Λευκωσία, από το πουθενά, μουσικοί δημιουργούν ένα ζωντανό, οργανικό soundtrack, προς έκπληξη των θαμώνων.

 


Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, μικρά μουσικά σύνολα της ορχήστρας βγαίνουν από το θέατρο τους και σαν συμμορίες εισχωρούν και εισβάλλουν μουσικά στην καθημερινότητα της Λευκωσίας, σε διάφορα café και χώρους αναψυχής σε κάθε μήκος και πλάτος της πόλης.

Το περιεχόμενο τους απρόβλεπτο και ποικίλο -από κλασσική μουσική μέχρι ροκ, ταγκό και κινηματογραφική μουσική.

Ο σκοπός ευγενής -να επιδράσουν πολιτιστικά στην καθημερινότητα, και να επικοινωνήσουν με τον κόσμο. Χωρίς αμοιβή, χωρίς απαιτήσεις, απλή έκφραση και επαφή… anti-gig κουλτούρα που φεύγει από το πλαίσιο του «street».

Αποτέλεσμα, ένα ζωντανό soundtrack στην καθημερινότητα.

Το project «Gangs of CY» υλοποιείται από την πρωτοβουλία Μουσικών της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, «one4all».



Αυτά είναι τα σχήματα που θα εμφανιστούν σε ανύποπτο χώρο σε διάφορα venues της πόλης:

Amiche String Quartet

The Dark Road Ensemble

T-4-2

Papageorgio String Quartet

 

Η μουσική μπορεί να είναι οτιδήποτε… Μουσικοί που παίζουν ταγκό, αλλού, στην καρδιά της πόλης, κλασσική μουσική δίνει μια εξωπραγματική διάσταση σε παρεΐστικες συνευρέσεις.

Στην άλλη άκρη της πόλης, κάποιοι μουσικοί απλώς δημιουργούν μια κινηματογραφική ατμόσφαιρα, που κάνει την είσοδο ενός συγκεκριμένου θαμώνα να μοιάζει με νουάρ χαρακτήρα και εμάς μέρος μιας άγνωστης νουάρ ταινίας…

Ένας γνωστός σου πλησιάζει και σε ακουμπά στον ώμο και γυρνώντας να δεις ποιος είναι, πραγματικά περιμένεις να δεις τον Χάρντιγκαν από το «Sin City».

Ή πίνεις την μπίρα σου με τη συνοδεία συγκεκριμένης μουσικής και η μπίρα αυτή μοιάζει να είναι η πιο επική που έχεις καταναλώσει ποτέ.


Οι Gangs of CY είναι μουσικοί της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, έχουν «δραπετεύσει» από το θέατρο και βρίσκονται ανάμεσά μας.


Ακόμα και κλασσικό ροκ από κουαρτέτο εγχόρδων θα τύχει να ακούσεις… που θα σε πάρει πίσω στη δεκαετία του ‘80, με τραγούδια της εποχής που μεγαλώσαμε και που το άκουσμα τους ήταν τόσο φρέσκο όταν το ακούγαμε από έγχορδα. Δεν είναι ακριβώς το τραγούδι με τα λόγια του, είναι ήχοι που μας ταξιδεύουν πίσω στις στιγμές που ακούγαμε ένα τέτοιο τραγούδι.

Και μετά αναρωτιέσαι. Ποιοι είναι αλήθεια αυτοί οι μουσικοί; Πως βρέθηκαν σε cafés σε διάφορες γωνιές της Λευκωσίας;

Προσπαθώντας να μάθεις λεπτομέρειες, ρωτώντας απ’ εδώ και απ’ εκεί, το μόνο που θα καταφέρεις να μάθεις είναι ότι πρόκειται για τους Gangs of CY. Είναι μουσικοί της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, έχουν «δραπετεύσει» από το θέατρο και βρίσκονται ανάμεσά μας.

Σε ανύποπτο χώρο και χρόνο μπορεί να τους ακούσεις.

Και σίγουρα, θα τους ακούσεις πριν τους δεις.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ