«Δούλεψα πολύ σκληρά για να μπορώ τώρα να υπνωτίζω»

Ο Βαλεντίνος δεν θυμάται να έπαιζε στην παιδική του ηλικία, ούτε με αυτοκινητάκια, αλλά ούτε με όσα συνήθιζαν να παίζουν τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του.

 


Article featured image
Article featured image

Θυμάται τον εαυτό του να πειραματίζεται με τη μαγεία και να θέλει να μάθει όλο και περισσότερα για αυτήν.

Σε ηλικία 14 ετών ο Βαλεντίνος γνώρισε τον μέντορά του. Έναν mentalist, ο οποίος τον καθοδήγησε για το πώς πρέπει να διαχειριστεί σωστά το χάρισμα και το ταλέντο του.

Το πρώτο βιβλίο που του πρότεινε να διαβάσει ήταν το «How to be a mentalist». Μετά από αυτό, ακολούθησαν πολλά άλλα βιβλία και πειράματα, μέχρι που ο Βαλεντίνος βρήκε τις δικές του κρυφές δυνατότητες-ικανότητες και κατάφερε να συστήνεται ως ένας πραγματικός mentalist. Κάπου εκεί προέκυψε και το Mental Val.


Με τον υπνωτισμό μπορείς να θεραπεύσεις κάποιες φοβίες.


Τι σημαίνει ακριβώς να είσαι mentalist;

Σημαίνει πως μπορείς να διαβάζεις και να επηρεάζεις  τη σκέψη κάποιου που είναι απέναντι σου. Για να είσαι όμως σωστός mentalist, πρέπει να ακολουθείς ορισμένους κανόνες, όπως το να είσαι προσεκτικός με αυτά που λες και κάνεις σε ένα show για να μην επηρεάσεις αρνητικά κάποιον από το κοινό σου. Δηλαδή, να μην λάβουν οι θεατές σου λάθος μηνύματα, άλλα αυτά που θέλεις στην πραγματικότητα να τους δώσεις. Πολλές φορές παρεξηγείται το γεγονός ότι είσαι mentalist, διότι ο κόσμος πιστεύει πως μπορείς να πεις το χέρι, το μέλλον, ή την τύχη κάποιου. Εγώ δεν θέλω να δίνω αυτήν την εικόνα για τον εαυτό μου.

Πότε και πως κατάλαβες ότι έχεις αυτές τις δυνάμεις ή αυτό το χάρισμα;

Από μικρό παιδί πειραματιζόμουν με τη μαγεία αλλά στα 14 μου άρχισα να ασχολούμαι πιο σοβαρά. Τότε είχα γνωρίσει τυχαία έναν άνθρωπο στις διακοπές μου, ο οποίος έκανε κάποια μαγικά τεχνάσματα και με κατεύθυνε για το πως να χρησιμοποιήσω σωστά αυτό το χάρισμα. Από τότε άρχισα να μελετώ για τη μαγεία και να εντυπωσιάζω κόσμο με αυτή.

 



Η συγκεκριμένη ενασχόληση είναι και το επάγγελμά σου; Ζεις απ’ αυτό;

Προς το παρών όχι, αλλά άρχισα σιγά-σιγά να ασχολούμαι και επαγγελματικά. Είναι κάτι το οποίο αγαπώ και αν καταφέρω να ζω μόνο από αυτό θα νιώθω πως δεν δουλεύω.

Τα τρικ που κάνεις είναι οφθαλμαπάτες, σωστά;

Τα περισσότερα είναι οφθαλμαπάτες, αλλά μερικά είναι όντως πραγματικά.


Μπορώ να πείσω κάποιον πως είναι μπαλαρίνα και, βάζοντας του την κατάλληλη μουσική, να τον κάνω να χορεύει σαν μπαλαρίνα.


Ποιο είναι το πιο ακραίο τρικ που έκανες;

Να καταπίνω βελόνια ή λεπίδες ξυρίσματος. Επίσης, ένα άλλο ακραίο τρικ που κάνω, είναι η ρώσικη ρουλέτα, χωρίς πιστόλι. Σε αυτό χρησιμοποιώ συνδετήρες ή μεγάλα καρφιά πάνω σε ξύλο τα οποία πρέπει να χτυπώ με το χέρι μου.

Υπάρχουν περιπτώσεις που έθεσες σε κίνδυνο τη ζωή σου ή τη ζωή άλλου;

Τη δική μου ναι. Προσπαθώ όμως να μην βάζω σε κίνδυνο τη ζωή του θεατή μου, γιατί δεν το θεωρώ καθόλου σωστό. Προσπαθώ, επίσης, να είμαι αρκετά εκπαιδευμένος για το κάθε τι που κάνω, ούτως ώστε να μειώνω τους κινδύνους που υπάρχουν σε κάθε τρικ. Αν κάτι πάει στραβά μπορεί να με στιγματίσει για μια ζωή, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να ξαναβγώ στην σκηνή.

 



 

Λες πως μπορείς να υπνωτίσεις κάποιον και να τον κάνεις ό,τι θέλεις. Που βρίσκεις τη δύναμη για αυτό;

Δεν μπορώ να πω πως είναι μια συγκεκριμένη δύναμη. Την αποκτάς με την πάροδο του χρόνου και την εμπειρία. Διάβασα πολλά βιβλία και δούλεψα πολύ σκληρά για να μπορώ τώρα να υπνωτίζω. Μπορώ για παράδειγμα να πείσω κάποιον πως είναι μπαλαρίνα και, βάζοντας του την κατάλληλη μουσική, να τον κάνω να χορεύει σαν μπαλαρίνα. Στην ουσία αφήνεσαι στα χέρια του υπνωτιστή και σε κάνει αυτός ό,τι θέλει. Υπάρχουν όμως κάποιες αρχές που τηρούμε ως υπνωτιστές για την ασφάλεια του θεατή. Δεν μπορούμε για παράδειγμα να βάλουμε τον θεατή να κάνει κάτι ανήθικο. Δεν είναι αυτός ο σκοπός μας. Το μόνο που θέλουμε είναι να περνά καλά ο κόσμος παρακολουθώντας το show.

Εκτός από show μπορείς να κάνεις και κάτι πιο ουσιώδες, να γιατρέψεις παραδείγματος χάριν έναν άρρωστο; Έχεις τέτοια δύναμη;

Με τον υπνωτισμό μπορείς να κάνεις αρκετά πράγματα, υπάρχει και η λεγόμενη υπνοθεραπεία. Έχω τις γνώσεις και μπορώ να βοηθήσω κόσμο μέσω της συγκεκριμένης θεραπείας, αλλά είναι κάτι το οποίο δεν ακολουθώ. Σκοπός μου είναι να εντυπωσιάζω και όχι να γιατρεύω. Έτσι δεν μπορώ να πω ότι έχω βοηθήσει ή γιατρέψει κάποιον. Με τον υπνωτισμό, μπορείς να θεραπεύσεις κάποιες φοβίες, ή για παράδειγμα να βοηθήσεις κάποιον να κόψει το κάπνισμα, ή να χάσει βάρος, αλλά όχι να γιατρέψεις σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος. Προς το παρών αυτές τις μεθόδους δεν τις ακολουθώ, δεν ξέρω στο μέλλον αν θα ασχοληθώ με αυτά.

 



Εκτός από τρικ και υπνωτισμό, τι άλλο μπορείς να κάνεις;

Μόνο αυτά κάνω. Προσπαθώ να τα κάνω σε ένα θεατρικό περιβάλλον για να περνάει καλά ο θεατής μου και να απολαμβάνει την παράσταση.

Έχεις συμμετάσχει σε πολλά show;

Ναι, όταν ήμουν στο εξωτερικό σχεδόν κάθε εβδομάδα κάναμε και ένα show. Στην Κύπρο όμως, επειδή είναι μικρή η αγορά, ακόμα προσπαθώ να γίνω γνωστός, για να αρχίζω σιγά-σιγά να κάνω παραστάσεις.

Αν σου έλεγα να εξαφανίσεις κάποιον ή κάτι στην Κύπρο, ποιος ή τι θα ήταν αυτό;

Αν εξαφάνιζα κάποιον θα ήταν η σύντροφος μου, για ευνόητους λόγους. Αν θα εξαφάνιζα κάτι, αυτό θα ήταν το αυτοκίνητο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.




ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ