Η Google μάς «φουσκώνει» τα μυαλά [έχουμε θέμα]

Η Google και γενικότερα το ίντερνετ μας δημιουργούν τη ψευδαίσθηση ότι είμαστε εξυπνότεροι από αυτό που ισχύει στην πραγματικότητα.


Σύμφωνα με μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έρευνα του τμήματος Ψυχολογίας του κορυφαίου αμερικανικού περιοδικού Yale, το διαδίκτυο έχει δημιουργήσει μια νέα γενιά ανθρώπων που νομίζουν ότι είναι εξυπνότεροι από αυτό που ισχύει στην πραγματικότητα, αφού συγχέουν τη συνεχή αναζήτηση πληροφοριών με την πραγματική γνώση.

Στη μελέτη τους που μόλις δημοσιεύτηκε από την Ένωση Αμερικανών Ψυχολόγων, οι ερευνητές ισχυρίζονται, με βάση τα αποτελέσματα 9 πειραμάτων σε πάνω από χίλιους συμμετέχοντες, ότι οι άνθρωποι που αναζητούν πληροφορίες στο internet και ιδίως μέσω μηχανών αναζήτησης όπως το Google και το Bing, τείνουν να μπερδεύουν την προσωπική γνώση με τη γρήγορη πρόσβαση στην πληροφορία.  

Οι ερευνητές μάλιστα προειδοποιούν πως με την αύξηση της χρήσης smartphones και tablets, το πρόβλημα της ψευδαίσθησης ότι τα ξέρουμε όλα, που μπορεί να επηρεάσει πολύ σημαντικές πτυχές της ζωής μας, όπως πολιτικές αποφάσεις και διαπροσωπικές σχέσεις, αναμένεται να αυξηθεί.  


Σχετικα

Η απίστευτη απάντηση μαγαζιού της Λάρνακας προς πελάτισσα που έγραψε αρνητική κριτική

7 πατέντες για να σώσουμε τη ψυχή μας, πολύ καλύτερες από αυτή των Ρώσων ιερέων

Πνίγηκε ενώ έκανε πρόταση γάμου στη σύντροφό του [ΒΙΝΤΕΟ]

Η Κιμ Καρντάσιαν μιλά ανοιχτά για τη μάχη της με την ψωρίαση

Ξανά στην πασαρέλα η Τζένιφερ Λόπεζ με το θρυλικό Versace φόρεμα που άλλαξε το ίντερνετ

Σε ελληνικό βίντεο στο Youtube εμφανίζεται «φάντασμα»