Οι Κρόκες ξανά στη σκηνή

Ένα από τα πρώτα ελληνόφωνα ροκ συγκροτήματα του νησιού, οι Κρόκες, επανέρχονται στο προσκήνιο, έχοντας κατ’ αρχάς μια προγραμματισμένη εμφάνιση στο Εναλλάξ στη Λευκωσία, ενώ ταυτόχρονα δουλεύουν πάνω σε καινούργιο υλικό για έναν τέταρτο δίσκο.

 


Article featured image
Article featured image

Το συγκρότημα φτιάχτηκε το 1991 με το όνομα Φυγάδες, ενώ το 1997 μετονομάστηκε σε Κρόκες. Έκτοτε έχει δημιουργήσει τρεις ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλειές, έχουν κάνει αρκετά live, ενώ τυγχάνουν εκτίμησης από ουκ ολίγο κόσμο, τόσο από σκληροπυρηνικούς ροκάδες όσο και από κόσμο που έχει πιο soft ακούσματα.

Στις επικείμενες εμφανίσεις τους, με πρώτη την ανακοινωθείσα συναυλία στο Εναλλάξ, θα παίξουν τόσο τα δικά τους τραγούδια, παλιά από τους τρεις δίσκους αλλά και καινούργια που δουλεύονται αυτό το διάστημα, όσο και διασκευές από Σιδηρόπουλο, Τρύπες και Άσιμο, αλλά και ξένα rock ‘n’ roll, reggae και blues κομμάτια.

Τις Κρόκες σήμερα απαρτίζουν οι παλιές καραβάνες του σχήματος Μάριος Ηλία (φωνή, κιθάρα, φυσαρμόνικα) και Σπύρος Κυριακίδης (ντραμς), ενώ την παρέα συμπληρώνουν οι Παναγιώτης Ασιήκκης (μπάσο) και Κυριάκος Χριστοδουλίδης (κιθάρες).

Χαρακτηριστικό της ‘παλαιικής’ αντίληψής τους σε ό,τι αφορά στην ίδια τη μουσική τους αλλά και την προώθηση των συναυλιών τους, είναι πρώτον το γεγονός ότι διαφημίζουν τα live με τον παραδοσιακό τρόπο, αφισοκολλώντας στην πόλη (καιρό είχαμε να δούμε αυτή την εικόνα από ροκ μπάντα, αφού πλέον οι περισσότεροι το κάνουν μέσω facebook), ενώ σε ό,τι αφορά στον ήχος τους, αυτός είναι σίγουρα πιο ‘dirty’ απ’ ό,τι έχουν συνηθίσει τα αφτιά σου να ακούν. Πιο underground.

Ροκ… όπως παλιά!

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ