Φωτιά σε αεροσκάφος που επέβαινε ο πρωθυπουργός της Βοσνίας

Αεροπλάνο αυστριακής αεροπορικής εταιρείας, στο οποίο επέβαιναν αξιωματούχοι της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Ουάσινγκτον, λόγω φωτιάς που προκλήθηκε από την καφετιέρα.

 


Article featured image
Article featured image

Την είδηση ανακοίνωσαν τα βοσνιακά ΜΜΕ.

Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από την Ουάσινγκτον, με προορισμό τη Βιέννη.

Με το αεροσκάφος ταξίδευαν ο πρωθυπουργός της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας της Βοσνίας, Φαντίλ Νόβαλιτς και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Κεμάλ Κόζαριτς, τρεις αξιωματούχοι της κυβέρνησης και σύμβουλοι, οι οποίοι επέστρεφαν στη χώρα τους, μετά από συμμετοχή στην εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το αεροπλάνο, όπως δήλωσε στην ενημερωτική ιστοσελίδα Klix.ba ο κ. Κόζαριτς, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Ουάσινγκτον και 45 λεπτά αργότερα ανακοινώθηκε ότι, λόγω τεχνικού προβλήματος, πρέπει να επιστρέψει αναγκαστικά στο σημείο εκκίνησης.

«Στη συνέχεια μάθαμε ότι πήρε φωτιά η καφετιέρα. Μετά την προσγείωση έφθασε η πυροσβεστική, η αστυνομία και η υπηρεσία άμεσης βοήθειας», ανέφερε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με τα βοσνιακά ΜΜΕ, δεν κινδύνευσε κανένας από τους επιβάτες.

«Περιμέναμε μία - δύο ώρες στα λεωφορεία και μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει πρόβλημα στο αεροσκάφος», πρόσθεσε ο κ. Κόζαριτς.

Κάποιοι από τους επιβάτες δήλωσαν ότι, στη διάρκεια της πτήσης αισθάνθηκαν μυρωδιά καμένου από τη φωτιά που προκλήθηκε λόγω βλάβης στην καφετιέρα.

Η αντιπροσωπεία αξιωματούχων της Βοσνίας θα αναχωρήσει αύριο από την Ουάσινγκτον, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας της χώρας.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ