Η Κύπρος γέμισε με καρτούν και σούπερ ήρωες!

Το «πραγματικό» από το «φανταστικό» χωρίζει μια πολύ λεπτή γραμμή. Μπορεί να βλέπουμε τα ίδια πράγματα και να έχουμε τα ίδια ερεθίσματα γύρω μας, αλλά ο καθένας μας, βάση της κοσμοθεωρίας του, τα εκλαμβάνει και τα μεταφράζει διαφορετικά. Το πως «αποθηκεύεται» κάτι στο μυαλό, στη μνήμη, διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Και κάπου εκεί κολλάει η φράση «αυτός είναι στον κόσμο του…».

Ναι, όλοι μας λίγο πολύ ζούμε στον κόσμο μας, αυτόν που φτιάχνουμε στην καθημερινότητα μας για να την κάνουμε πιο όμορφη και να εξωτερικεύσουμε την όποια δημιουργικότητά μας. Έναν μαγικό και… παραμυθένιο τρόπο επέλεξε ο 22χρονος Γρηγόριος Μασούρας.

 


Article featured image
Article featured image

Εδώ και λίγο καιρό λοιπόν, γίνεται πολύ κουβέντα στο instagram με τον νεαρό Αθηναίο, αφού σε κάθε φωτογραφία που ανεβάζει μεταμορφώνει και ένα σημείο της ελληνικής πρωτεύουσας σε σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι και πρωταγωνιστές, γνωστούς σούπερ ήρωες και καρτούν που ποτέ δεν φανταζόσουν πως θα μπορούσαν με κάποιο τρόπο να «δέσουν» με τον τσιμεντένιο περίγυρο. Κι όμως, ο Γρηγόρης το έκανε και ο λογαριασμός του @greg_gr στο Instagram μετράει πέραν των 20000 followers, καθιστώντας τον έναν από τους πιο viral users ανά το πανελλήνιο.

Βλέποντας τις φωτογραφίες, δε θα μπορούσαμε παρά να αναρωτηθούμε. Ποιος σούπερ ήρωας θα έκανε βόλτα στο γεφύρι του Τζελεφού και ποια καρτούν θα επισκέπτονταν τον Καλοπαναγιώτη, τον Ποταμό Λιοπετρίου και τα Λεύκαρα;

Ζητήσαμε λοιπόν από τον Γρηγόριο να μας ψεκάσει με λίγη… παραμυθόσκονη, στέλνοντας του φωτογραφίες από γνώριμα σ’ εμάς σημεία του νησιού.

Το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον απολαυστικό!

 

Η Tinkerbell πήγε ως τον εγκαταλελειμμένο Άγιο Σωζόμενο

 

Ο Spiderman κάνει τα κολπάκια του στο ενετικό Γεφύρι του Τζελεφού στην Μαραθάσα

 

Η Pocahontas ανακαλύπτει τον γραφικό Καλοπαναγιώτη

 

Ο Mickey προσφέρει λουλούδια στη Minnie με φόντο μια κεντήτρια στα Λεύκαρα

 

Η στρουμφοπαρέα ανηφόρισε ως το Θρονί, στον Κύκκο

 

Η Ariel μαγεύεται από το τοπίο στον Ποταμό Λιοπετρίου

 

Η Esmeralda βγαίνει από ένα παραδοσιακό+ καφενείο στην Χούλου

 

Ο Flash κοντράρει στα ίσα τους ποδηλάτες που διασχίζουν την Τόχνη

 

Ο Scooby Doo και οι υπόλοιποι της παρέας θέλουν να μάθουν τους θρύλους για τους Βράχους των Χασαμπουλιών (Κουρτελλόροτσος) κοντά στην Τραχυπέδουλα

Φωτογραφίες: Μιχάλης Μιχαηλίδης (πλην αυτής στα Λεύκαρα)

Επεξεργασία: Γρηγόριος Μασούρας



 

Γρηγόρη, με τι ασχολείσαι, σπουδάζεις, δουλεύεις;

Αυτό που σπούδασα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ασχολούμαι (και δεν σας κρύβω ότι μου αρέσει πολύ περισσότερο), όπως οι περισσότεροι άνθρωποι σε αυτή την χώρα.


Γεμίζω την πόλη μας με διάσημα κινούμενα σχέδια, ενώ έχω δημιουργήσει και το δικό μου hashtag, το #AnimationInReality.


Είχες μανία από παλιά με τα καρτούν;

Ποτέ δεν είχα μανία με τα κινούμενα σχέδια. Θυμάμαι ότι από μικρός, ξυπνούσα αργά τα Σαββατοκύριακα και προλάβαινα μόνο τα τελευταία κινούμενα σχέδια στην τηλεόραση.

Μετέτρεψες την καθημερινότητα σ’ ένα πιο... σουρεάλ τοπίο. Πως σου ήρθε η ιδέα;

Όλα ξεκίνησαν πριν από δέκα μήνες, όταν αγόρασα ένα καινούριο smartphone. Στις δοκιμές που έκανα με την κάμερα του κινητού, άρχισα να φωτογραφίζω ό,τι έβλεπα και μου άρεσε. Ένα σύννεφο στον ουρανό μου θύμισε έντονα το σύμβολο του Batman. Έτσι, πείραξα λίγο τα χρώματα και τις σκιές και μου ήρθε η ιδέα. Αυτή ήταν η αφορμή. Πλέον, γεμίζω την πόλη μας με διάσημα κινούμενα σχέδια και έχω δημιουργήσει το δικό μου hashtag, το #AnimationInReality.

 

Ο Γρηγόριος Μασούρας, κάπου στην Αθήνα, μαζί με την στρουμφοπαρέα



Και πότε αντιλήφθηκες πως αυτό ήταν κάτι που ο κόσμος γούσταρε; Πως είχε απήχηση.

Όταν μου ζήτησαν να δώσω συνέντευξη και όταν είδα τον αριθμό των followers να αυξάνεται συνεχώς, να παίρνω συνεχώς Likes και θετικά σχόλια. Θέλω να πιστεύω ότι έχει απήχηση γιατί είναι κάτι πρωτότυπο και συνδυάζω μέρη της Αθήνας που όλοι τα βλέπουμε καθημερινά..


Στόχος μου είναι να κάνω τον κόσμο να προσέξει σημεία της πόλης που ίσως περνάει καθημερινά από δίπλα τους και δεν τους δίνει καμία σημασία.


Αν δεν υπήρχαν τα κοινωνικά δίκτυα, πιστεύεις πως θα ήταν το ίδιο εύκολο να ξεδιπλώσεις τη δημιουργικότητα σου σε ένα τόσο ευρύ κοινό;

Εννοείται πως δεν θα ήταν εύκολο. Τα social media είναι αυτά που με βοήθησαν να αναδείξω αυτό που κάνω. Προσπαθώ και εγώ να το πάω πάρα πέρα συνεχώς. Κάθε φορά που φτιάχνω μια φωτογραφία μαθαίνω και κάτι καινούργιο.

Αν μπορούσες, τι θα άλλαζες στην Αθήνα;

Την αγαπώ την πόλη αυτή. Η Αθήνα έχει μια ιδιαίτερη ομορφιά που μέσα στην δύσκολη καθημερινότητα μας ίσως οι περισσότεροι δεν την προσέχουμε. Στόχος μου είναι, να κάνω τον κόσμο να προσέξει σημεία της πόλης που ίσως περνάει καθημερινά από δίπλα τους και δεν τους δίνει καμία σημασία, π.χ. θα μου άρεσε πάρα πολύ να ξέρω ότι έστω και ένας από αυτούς που έχουν δει τις εικόνες μου βρέθηκε σε μια γωνιά της Αθήνας και χαμογέλασε γιατί θυμήθηκε ότι στο ίδιο σημείο «στεκόταν» η Σταχτοπούτα σαν μια Audrey Hepburn στο «Breakfast at Tiffany's».

Ποιο είναι το κολακευτικότερο σχόλιο που έχεις εισπράξει;

Αυτό που μου λένε συχνά είναι ότι «μεταμορφώνω» με τον δικό μου τρόπο την Αθήνα σε μια παραμυθένια πόλη.

Τι όνειρα κάνεις για το μέλλον;

Εδώ είναι που πραγματικά δεν έχω απάντηση.  Προς το παρών κάνω κάτι που με ευχαριστεί και αυτό μου φτάνει! Άλλωστε στα 22 μου, το μόνο που μπορώ να σας πω, είναι ότι ονειρεύομαι πολύ και συνεχώς!

 

Την παραμυθένια Κύπρο την είδατε. Δείτε ΕΔΩ και την Αθήνα... αλλιώς!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ