Για οικοτουρισμό πάμε στο Ample Places στα Πάνω Λεύκαρα

Το Ample Places είναι ένα συγκρότημα δύο ανεξάρτητων και αυτόνομων κατοικιών για οικοτουρισμό και βρίσκεται στο χωριό Πάνω Λεύκαρα.

 


Article featured image
Article featured image

Πρόκειται για δύο ξενώνες που ανακαινίστηκαν στα πρότυπα της βιώσιμης αρχιτεκτονικής, οι οποίοι εναρμονίζουν το τοπικό παραδοσιακό στοιχείο με το σύγχρονο.

Οι ξενώνες, διαθέτουν διαμπερείς και φωτεινούς χώρους, ενώ η εσωτερική επίπλωση τους αποτελείται από συντηρημένα αυθεντικά κυπριακά έπιπλα, αντικείμενα λαϊκής χειροτεχνίας και έργα σύγχρονης τέχνης.

 

Κατοικία «Πολύτιμο»

Mια ευρύχωρη κατοικία εμβαδού 175 τ.μ., που δημιουργήθηκε με την «αναγέννηση» ενός παλιότερου οικοδομήματος του 12ου αι., που στέγαζε την κύρια κατοικία, στάβλους, ελαιοτριβείο και κελάρι. Διαθέτει δύο δίκλινα υπνοδωμάτια, μεγάλο καθιστικό με τζάκι, εξοπλισμένη κουζίνα, ξεχωριστό δωμάτιο τραπεζαρίας, μπάνιο, καλυμμένη βεράντα εμβαδού 45 τ.μ., πλακόστρωτη εσωτερική αυλή αλλά και ξεχωριστό κήπο με μεγάλα δέντρα και φυτά της τοπικής χλωρίδας.

 

Κατοικία «Μοναδικό»

Ένα οικοδόμημα εμβαδού 122 τ.μ. που παλιότερα στέγαζε τη συνεργατική του χωριού και αργότερα το καφενείο. Τώρα, μετατράπηκε σε μια ευρύχωρη κατοικία με ενιαία διάταξη, που συνδυάζει αρμονικά τους χώρους του καθιστικού, της τραπεζαρίας και της κουζίνας. Η διανυκτέρευση στο «Μοναδικό» γίνεται σ’ ένα εσωτερικό ξύλινο παραδοσιακό μεσοπάτωμα, που διαθέτει ένα διπλό και δύο μονά κρεβάτια.

 

Ιδιωτική εσωτερική πετρόκτιστη αυλή με κήπο

Η μεγάλη πλακόστρωτη αυλή των κατοικιών, με τις χαρακτηριστικές λευκαρίτικες καμάρες και τα πετρόκτιστα περιτοιχίσματα, προσφέρουν πλήρη ιδιωτικότητα για στιγμές ησυχίας στην εξοχή. Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό με τις λευκές πέτρες, τα ψηλά δέντρα και τα αναρριχητικά φυτά, όπως καρυδιές, ροδιές και γιασεμιά, μπορεί κανείς να απολαύσει στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Οι αυλές διαθέτουν και παραδοσιακό ξυλόφουρνο, στον οποίο οι φιλοξενούμενοι μπορούν να ετοιμάσουν και να απολαύσουν παραδοσιακό γεύμα ή δείπνο.

 



Οι κατοικίες μπορούν να φιλοξενήσουν ταυτόχρονα οικογένειες ή παρέες ενηλίκων, ενώ μπορούν να ενοικιαστούν και μαζί ταυτόχρονα.

Διαθέτουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις: κουζίνα με σύγχρονες οικιακές συσκευές, πλήρως εξοπλισμένη τραπεζαρία, καθιστικό με τηλεόραση επίπεδης οθόνης, δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους, μεγάλη εσωτερική αυλή με μεγάλα δέντρα, βεράντα, εύκολη πρόσβαση από το δρόμο, ιδιωτικό χώρο στάθμευσης.

Οι τιμές διανυκτέρευσης ξεκινούν από €24 το άτομο και το καλωσόρισμα γίνεται με ένα μπουκάλι τοπικό βιολογικό κρασί, παραδοσιακό ψωμί ψημένο σε ξυλόφουρνο, φρέσκο γάλα κι ένα καλάθι με εποχιακά φρούτα και σπιτικά γλυκά.



Πληροφορίες / κρατήσεις: 99 613 771 (Georgiana Loizides) & +44 7810 533 909 (Valis Loizides) και στο email stay@ampleplaces.com

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ