Πάει το Grexit, τώρα παίζει το Grimbo

Αφήνουμε για την ώρα το Grexit, από τούδε και στο εξής όλοι θα μιλάνε για Grimbo.

 


Article featured image
Article featured image

Το 2012, μια χρονιά που όλοι μιλούσαν για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο οικονομολόγος της Citigroup, Ιμπραήμ Ραχμπαρί, δημιούργησε τον όρο «Grexit» από τις λέξεις Greece (Ελλάδα) και Exit (έξοδος).

Πρόσφατα ο ίδιος οικονομολόγος δημιούργησε έναν ακόμη όρο: το Grimbo, μία λέξη η οποία αποτελεί σύνθεση των λέξεων Greece και Limbo.

Το Grimbo είναι ακόμη περισσότερο συναισθηματικά φορτισμένο από το «Grexit», αφού σύμφωνα με Bloomberg, περιγράφει τα σκοτεινά σενάρια που επιμένουν σε μία μη αποδοχή χρηματικής βοήθειας από την Ευρώπη προς την Ελλάδα. Άλλωστε, δεν είναι τυχαία η χρήση της λέξης «Limbo» η οποία σημαίνει ο προθάλαμος της κόλασης.

Σύμφωνα με τη Citigroup, η πίεση που ασκείται στην παρούσα κυβέρνηση μπορεί να οδηγούσε σε νέες εκλογές. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αποφευχθεί η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, όμως η χώρα θα συνεχίσει να βρίσκεται στον προθάλαμο της κόλασης.

«Το Grexit μπορεί να μην είναι το πιθανέστερο σενάριο γι' αυτό το διάστημα, όμως μπορεί να γίνει το αποτέλεσμα μιας παρατεταμένης κατάστασης» αναφέρουν ο Ραχμπαρί και οι συνεργάτες του.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ