Εσύ θα έκανες πράσινη τη στέγη σου;

Οι πράσινες στέγες αλλά και οι κατακόρυφοι πράσινοι τοίχοι είναι ένα ζωτικό μέρος της αρχιτεκτονικής του μέλλοντος.

 


Article featured image
Article featured image

Με τον τρόπο αυτό διαμορφώνετε όμορφα και λειτουργικά τους χώρους σας, ενώ με οικολογική μέθοδο επιτυγχάνετε σημαντικό περιορισμό στην κατανάλωση ενέργειας για τον κλιματισμό του κτιρίου, χειμώνα και καλοκαίρι.

Η εταιρεία Greenway Industries, με πάνω από 35 χρόνια παγκόσμιας εμπειρίας, σε όλους τους τύπους των Green Roofing και των κατακόρυφων πράσινων συστημάτων τοίχου, εξασφάλισε την αποκλειστική αντιπροσώπευση της ZinCo για Συστήματα Πράσινης Οροφής και της CarlStahl για Κατακόρυφα Πράσινα Συστήματα Τοίχου, στην Κύπρο.

Η Greenway Industries προσφέρει συστήματα Green Roofing και κατακόρυφους πράσινους τοίχους ως οικολογικό προστατευτικό κάλυμμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με φωτοβολταϊκό σύστημα, είτε στο roof garden του υπάρχοντος κτιρίου, είτε σε στέγες νεοανεγερθέντων κτιρίων ή στην οροφή του υπόγειου πάρκινγκ, με μονοπάτια και δρόμους κυκλοφορίας.

Οι πράσινες στέγες, γνωστές επίσης σαν ζωντανές στέγες ή Eco στέγες, προστατεύουν τις οικοδομές από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει, πλημμύρα, υπερθέρμανση και ξηρασία, καθώς απορροφούν τα νερά της βροχής δίνοντας μάλιστα τη δυνατότητα μέσω των συστήματων της ZinCo επαναχρησιμοποίησης του νερού αυτού.

Η μόνωση των κτιρίων, με την προτεινόμενη πράσινη λύση, εξουδετερώνει επίσης την αστική θερμότητα από την οποία υποφέρουμε, ιδιαίτερα στην Κύπρο.

Το κτίριο απορροφά λιγότερη θερμότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας και κατά συνέπεια απελευθερώνει ανάλογα λιγότερη τη νύχτα.

Τα πράσινα κτίρια μπορούν ακόμα να αυξήσουν τη βιοποικιλότητα στην πόλη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ