Αλ Πατσίνο: «Το χρήμα δεν ήταν ποτέ ο στόχος»

«Το χρήμα δεν ήταν ποτέ ο στόχος», υποστηρίζει ο Αλ Πατσίνο σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Γκάρντιαν με αφορμή το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει στο Λιντς στις 16 Μαΐου, όπου 900 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να τον ακούσουν να μιλάει για τη ζωή του, τις εμπειρίες του από την κινηματογραφική καριέρα του και να φωτογραφηθούν μαζί του.

 


Ο 74χρονος ηθοποιός υποστηρίζει ότι στόχος του δεν ήταν τα χρήματα και ότι όταν ήταν νέος και άνεργος αναγκάστηκε να κοιμηθεί στον δρόμο. «Όμως δεν ήμουν ποτέ υλιστής. Παρ' όλα αυτά έγινα, ασφαλώς, επειδή ο τρόπος ζωής μου με έχει κάνει σπάταλο».

Η διασημότητα είχε και την αρνητική πλευρά της, όμως ο Πατσίνο «έμαθε να ζει χωρίς ανωνυμία», όπως είπε στη συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Francine Cohen, αποκαλύπτοντας ότι εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει πάει για ψώνια σε παντοπωλείο, ούτε έχει χρησιμοποιήσει το μετρό.

Ο Πατσίνο αφηγήθηκε τη δύσκολη παιδική και εφηβική ηλικία του, την απουσία του πατέρα που εγκατέλειψε την οικογένεια όταν ο ίδιος ήταν μόλις δύο ετών και το πώς αυτό τον ώθησε να είναι υπεύθυνος γονιός για τα τρία παιδιά του. «Τα παιδιά άλλαξαν την προοπτική μου. Πριν αποκτήσω τα τρία παιδιά μου (την 25χρονη Τζούλι και τα 14χρονα δίδυμα Αντόν και Ολίβια) έκανα ό,τι μου κατέβαινε.  Η ηθοποιία ήταν τα πάντα. Σήμερα, χάρη σ' αυτά, δεν είναι παρά μόνο ένα μικρό κομμάτι», είπε.

Ο «scarface» αποκάλυψε επίσης ότι η δυσκολότερη περίοδος της ζωής του ήταν όταν πέθαναν η μητέρα του και ο παππούς του, ο άνθρωπος που του δίδαξε τη χαρά της δουλειάς. Eκείνη την περοδο είχε καταρρεύει και, όπως λέει, «έχασε τη δεκαετία του '70» αλλά κατόπιν σταμάτησε το ποτό και επικεντρώθηκε στον κινηματογράφο.  


[ΠΗΓΗ]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ