Η τεράστια τρούφα που ξεθάφτηκε από κυπριακό χώμα

Μία εξαιρετικά σπάνια τρούφα, σε μέγεθος πορτοκαλιού, βρήκαν οι επαγγελματίες τρουφοκυνηγοί από την Πάφο που γνωρίσαμε πρόσφατα.

 


Article featured image
Article featured image

Πρόκειται για μία υπερμεγέθη, άσπρη τρούφα του είδους «tuber albidum», με μεγάλη εμπορική αξία λόγω της σπανιότητας και της δυσκολίας εξεύρεσής της.

«Πρώτη φορά βρίσκουμε τόσο μεγάλη. Τρούφα σε αυτό το μέγεθος βρίσκεις περίπου μία κάθε πέντε χρόνια και όσο δύσκολο είναι να τη βρεις τόσο δύσκολο είναι να περιγράψεις και τη μυρωδιά της» αναφέρει στη CITY ο τρουφοκυνηγός που τη ξέθαψε Σάββας Μαύρος.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως καθώς ο μέσος όρος αυτού του είδους τρούφας ζυγίζει πάνω κάτω δέκα γραμμάρια, η συγκεκριμένη είναι .. διακόσια!

Πρόκειται για ένα είδος τρούφας που συνήθως συναντάται σε Ιταλία, Γαλλία και Κροατία. 

Στη φωτογραφία που ακολουθεί απεικονίζονται τέσσερα διαφορετικά είδη τρούφας. Η μεγάλη άσπρη, που την κάνουμε είδηση, είναι Tuber Albidum και η μικρή άσπρη Tuber Feriguenum.

Οι δύο μαύρες δεξιά είναι Tuber Aestivum ενώ η μαύρη αριστερά είναι γένους «genea» και ονομάζεται «verucossa». 

Σε αντίθεση με την Tuber Albidum και την Tuber Aestivum που πουλιούνται πολύ ακριβά, η Feriguenum και η Verucossa δεν έχουν καμία εμπορική αξία.

 

Για του λόγου το αληθές:

 

Ο Σάββας Μαύρος με το τρουφόσκυλό του, Ομπάμα:

 

Για μία ξεκάθαρη εικόνα του μεγέθους στο μυαλό μας, ο Σάββας μας έστειλε φωτογραφία της τεράστιας τρούφας μαζί με εξάδα αυγά..

 

Η δυσεύρετη τρούφα είναι προς πώληση

Για επικοινωνία με τους τρουφοκυνηγούς πατήστε ΕΔΩ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ