Έκθεση «Παιδικής Τέχνης» στην Αιγαία

Η έκθεση «Παιδικής Τέχνης», που θα φιλοξενήσει η Αιγαία, ασχολείται αποκλειστικά με έργα που δημιουργήθηκαν από τις παιδικές ομάδες της Σχολής, από παιδιά μέχρι και 12 ετών! Εντυπωσιακό;


Article featured image
Article featured image

Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη της αυθεντικότητας της παιδικής τέχνης, της μοναδικότητας των μικρών -σε ηλικία- καλλιτεχνών, σε όλους τους τομείς των καλών και των εφαρμοσμένων τεχνών.

Η έκθεση και οι δημιουργίες των παιδιών, στοχεύουν στην καλλιέργεια της γνώσης και της εκτίμησης των επισκεπτών για τις τέχνες. Σκοπός είναι η συναίσθηση της σημαντικότητας της αισθητικής και πολιτισμικής καλλιέργειας του ατόμου, που προσφέρει η ενασχόληση με τις τέχνες. Πόσω μάλλον στον αμόλυντο και ιδανικό χαρούμενο κόσμο των παιδιών!

Στην έκθεση, οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική, ξεχωριστή εμπειρία και να ανακαλύψουν τον αστείρευτο πλούτο της παιδικής ψυχής, μέσα από ελεύθερη έκφραση και δημιουργία. Μπορούν να θαυμάσουν έργα ζωγραφικής, χειροτεχνίας, γλυπτικής, κεραμικής, ψηφιδωτού, εικονογράφησης, εγκατάστασης χώρου, μελέτες από σημαντικούς καλλιτέχνες και κινήματα, να αφεθούν, να απολαύσουν και να δημιουργήσουν μέσα από δραστηριότητες οι οποίες σχεδιάστηκαν από το ακαδημαϊκό προσωπικό της σχολής, ειδικά εμπνευσμένες από τα έργα και τις θεματολογίες της έκθεσης. Αβίαστα, ο κάθε επισκέπτης, δημιουργεί τη δική του συναισθηματική σχέση με τα έργα τέχνης των παιδιών, με αποκλειστικό κριτήριο τα δικά του παιδικά βιώματα, τα οποία αναγεννώνται.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα λειτουργεί ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με δραστηριότητες που θα αφορούν τη θεματολογία της έκθεσης και θα προσφέρονται οργανωμένες ξεναγήσεις με ραντεβού στο 22445757.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Κυριακή, 5 Aπριλίου στις 17.00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Μαΐου.

Αιγαία Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Λεωφ. Αγίων Ομολογητών 81, Λευκωσία. Πληρ. 22 445757 & Facebook: Aigaia School of art & design


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ