Για το δικό σου, ολόδικό σου ποδήλατο

Εκτός από τρέντυ μπαράκια, στον πεζόδρομο της οδού Μουσών στην παλιά Λευκωσία, τέρμα της Ονασαγόρου, βρίσκεται τώρα και το πιο τρέντυ ποδηλατάδικο.

 


Article featured image
Article featured image

Φωτογραφίες: Μαρία Χρυσοστόμου

 

Δύο καλοί φίλοι, ο Μιχάλης Κουμής από την Κύπρο και ο David Petrek από τη Σλοβακία σκέφτηκαν να ανοίξουν ένα μαγαζί αλλιώτικο, όπου να προσφέρεται η ενδιαφέρουσα δυνατότητα του custom-made ποδηλάτου.

Το Βike ID άνοιξε τον περασμένο Νοέμβρη και αν τύχει να περάσεις από έξω, αποκλείεται να μη χαζέψεις στη βιτρίνα του.

«Ήθελα να βρω ένα ποδήλατο που να με ικανοποιεί οπτικά και δεν έβρισκα, έτσι ξεκίνησε το όλο πράγμα. Οπότε το κόνσεπτ μας βασίζεται στο να μπορείς να αγοράσεις ένα ποδήλατο και να το φτιάξεις όπως εσύ θέλεις, να βάλεις τη δική σου ταυτότητα, εξού και το Bike ID» μας εξηγεί ο Μιχάλης.

«Εάν δεν έχεις ιδιαίτερες επιθυμίες που θα σημαίνουν για εμάς έξτρα παραγγελίες από το εργοστάσιο στην Ολλανδία που μας προμηθεύει, σε μία μέρα μπορούμε να σου το έχουμε έτοιμο».


Ο πελάτης μας μπορεί να παίξει με διαφορετικές επιλογές χρωμάτων για τον σκελετό, τους τροχούς, τη σέλα, την καδένα και τα rims.




 

«Ο πελάτης μας μπορεί να παίξει με διαφορετικές επιλογές χρωμάτων για τον σκελετό, τους τροχούς, τη σέλα, την καδένα και τα rims» συμπληρώνει ο Ντέιβιντ.

Εκτός από την κατά παραγγελία εμφάνιση, βασικό χαρακτηριστικό των ποδηλάτων στο Bike ID είναι πως είναι city bikes και fix gear, χωρίς δηλαδή έξτρα ταχύτητες.

«Η Λευκωσία είναι επίπεδη, δεν χρειάζεσαι πολλές ταχύτητες. Είναι προτιμότερο για την πόλη το ποδήλατο σου να είναι ελαφρύ και να προάγει την φυσιολογική κίνηση του σώματος. Εκτός από ελαφρύτερα και φιλικότερα στα τρίκς, τα 'φίξι' ποδήλατα είναι επίσης γρηγορότερα από τα mountain bikes, τα οποία είναι για τα βουνά και για τα κατσάβραχα που έχουν σχεδιαστεί» προσθέτει ο Μάικ.

 



Στο μαγαζί υπάρχουν και τα πολυτελή «Beach Cruiser» ποδήλατα, με τη σούστα μπροστά και πίσω, τους λεπτούς τροχούς, την πλατιά σέλα και το μεγάλο, ανοιχτό τιμόνι που θυμίζει Harley Davidson.

Στο Bike ID μπορείς ακόμη να βρεις το vintage μοντέλο City Bike, «κατάλληλο για γυναίκες ή παππούδες που δυσκολεύονται να ανεβάσουν το πόδι τους ψηλά».

 



Πληροφορίες: Bike ID

Και στα τηλέφωνα: 99793067, 99100123

Διεύθυνση: Μουσών 7 (κοντά στα 3 Φανάρια), παλιά Λευκωσία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ