Νόμος βάζει τέλος στην ανωνυμία για την προπληρωμένη κάρτα κινητής τηλεφωνίας

Με στόχο την προστασία των πολιτών από εγκληματικές πράξεις, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Άγγελος Βότσης, καταθέτει πρόταση νόμου η οποία οδεύει στην Ολομέλεια της Βουλής μετά το Πάσχα, προβλέποντας αυστηρές πρόνοιες αγοράς προπληρωμένης κάρτας.

 


Article featured image
Article featured image

Η πρόταση νόμου, προβλέπει όπως ο παροχέας συλλέγει όλα τα προσωπικά στοιχεία του συνδρομητή. Σε περίπτωση που ο παροχέας κινητής τηλεφωνίας δεν είναι πωλητής, ο συνδρομητής υποχρεούται να απευθυνθεί στον παροχέα προκειμένου να ενεργοποιηθεί η κάρτα.

Σε περίπτωση μεταβίβασης της κάρτας κινητής τηλεφωνίας ο συνδρομητής είναι υποχρεωμένος με γραπτή υπεύθυνη δήλωσή του να ενημερώσει τον παροχέα, όπως υποχρεούται να το πράξει και σε περίπτωση απώλειας της κάρτας κινητής τηλεφωνίας.

Επίσης, στην περίπτωση που ο συνδρομητής δώσει ψευδή στοιχεία, τότε θα του επιβάλλεται ποινή φυλάκισης 5 ετών ή πρόστιμο €50.000 ή και οι δύο ποινές μαζί. Σε περίπτωση που ο παροχέας σε αυτές τις περιπτώσεις δεν διακόψει την υπηρεσία, υπόκειται σε πρόστιμο 10 χιλιάδων ευρώ.

Σημειώνεται ότι από την ημέρα ψήφισης του νόμου, οι παροχείς θα πρέπει να ενημερώσουν τους κατόχους καρτών προπληρωμένης κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να καταθέσουν τα στοιχεία τους.

Για τους τουρίστες που θέλουν έχουν στην κατοχή τους μια τέτοια κάρτα, θα πρέπει να δηλώνουν τα στοιχεία τους, ενώ εάν δεν έχουν ταυτότητα θα πρέπει να παρουσιάζουν τα στοιχεία του ταξιδιωτικού εγγράφου ή του διαβατηρίου τους.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ