Αμφισβητείται ζιζανιοκτόνο της Monsanto που κρίθηκε κατάλληλο πριν από χρόνια [πιθανώς να προκαλεί καρκίνο]

Την ίδια ώρα που κορυφαίοι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το πιο διαδεδομένο ζιζανιοκτόνο στον κόσμο πιθανώς να προκαλεί καρκίνο, η Monsanto απαιτεί απ’ τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να αποσύρει την αποκαλυπτική του έρευνα.

 


Article featured image
Article featured image

Σε τέτοιες περιπτώσεις πάντως, όπως και σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις, ο μόνος τρόπος να μην κουκουλωθούν τα επιστημονικά ευρήματα, είναι να υπάρξει μεγάλη αντίδραση από σένα και από μένα.  

Παρόλο που συνήθως οι αρμόδιες αρχές φημίζονται για τη μυστικοπάθειά τους (προς Θεού, δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι υπάρχουν τυχόν διασυνδέσεις τους με τις εταιρίες χημικών), τώρα έχουμε επιτέλους μια μοναδική ευκαιρία να πιέσουμε καταστάσεις, αφού έχει ανοίξει επίσημη επανεξέταση για το γλυφοσικό οξύ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Βραζιλία, ενώ η Ολλανδία, η Σρι Λάνκα και το Ελ Σαλβαδόρ σκοπεύουν να το απαγορέυσουν.

Η απειλή είναι ξεκάθαρη! Αυτό το δηλητήριο χρησιμοποιείται στο φαγητό μας, στις καλλιέργειές μας, σε παιδικές χαρές, στους δρόμους μας. Ας βοηθήσουμε να αποσυρθεί.

Πρόσθεσε κι εσύ τη φωνή σου και προώθησε αυτό το μήνυμα παντού. Μέχρι και οι New York Times έγραψαν για το θέμα αυτό.

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ

Η Monsanto έχει περάσει στην αντεπίθεση. To γλυφοσικό οξύ αποτελεί τη βάση του φυτοφαρμάκου RoundUp που είναι το κορυφαίο προϊόν της αυτοκρατορίας γενετικά μεταλλαγμένων της Monsanto και φέρνει στα ταμεία της 6 δισ. δολάρια ετησίως. Η εταιρία λέει ότι οι επιστήμονες του Π.Ο.Υ. δεν έλαβαν υπόψη μελέτες που δείχνουν ότι το γλυφοσικό οξύ είναι ασφαλές. Όμως οι συγκεκριμένοι επιστήμονες δεν είναι τυχαίοι, είναι 17 από τους κορυφαίους ογκολόγους παγκοσμίως! Έχουν εξετάσει προσεκτικά ανεξάρτητες έρευνες αλλά όχι αυτές που έχουν γίνει από τις ίδιες τις εταιρίες για να πάρουν έγκριση για τα προϊόντα τους.

Ορισμένες χώρες έχουν ήδη απαγορεύσει το γλυφοσικό οξύ. Τώρα, με την επανεξέταση από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Βραζιλία, έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να γυρίσουμε σελίδα παγκοσμίως.

Πριν πενήντα χρόνια, το παρασιτοκτόνο DDT της Monsanto υπήρχε παντού, ώσπου το εξαιρετικό βιβλίο Silent Spring απέδειξε ότι μπορεί να προκαλέσει καρκίνο -μια δεκαετία μετά απαγορεύθηκε. Αν η συγκεκριμένη ουσία μάς δηλητηριάζει, ας μην επιτρέψουμε να την πουλάνε για άλλα δέκα χρόνια. Ας απαιτήσουμε επείγοντα προληπτικά μέτρα τώρα.

ΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ και διάδωσέ το!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ